Skini našu aplikaciju

Slušaj i gledaj online

 • weather-image

  5C° Karlovac

 • weather-image

  5C° Duga Resa

 • weather-image

  4C° Ogulin

 • weather-image

  5C° Ozalj

 • weather-image

  4C° Slunj

Život NA BLAGDAN ARKANĐELA Podijeli

Preminuo je pater Juraj Domšić, najstariji hrvatski pavlin i dugogodišnji župnik na Kamenskom

Kao dugogodišnji župnik na Kamenskom dijelio je dobro i zlo svojih župljana u ratu i poraću

Pater Juraj Domšić, ovdašnji vjernicima i više nego poznat pavlin, svećenik, duhovnik, preminuo je jučer navečer u 70.godini života.
Vijest je objavila župa Blažene Djevice Marije Snježne

-Dana 29. rujna, na blagdan sv. Arkanđela u večernjim satima okrijepljen svetim sakramentima blago je u Gospodinu preminuo otac Juraj Domšić, najstariji hrvatski pavlin.

 

Rođen 1952. godine u Donjem Bukovlju vječne zavjete u redu pavlina dao je 1977. godine, a za svećenika je zaređen 1978. godine u Zagrebu. Kao dugogodišnji župnik na Kamenskom dijelio je dobro i zlo svojih župljana u ratu i poraću, a u pavlinskoj zajednici vršio je službu priora i viceprovincijala. Pamtiti ćemo njegovu radost, dobrotu i ljudskost.

Bože oproštenja djelitelju i ljubitelju ljudskoga spasenja, molimo blagost Tvoju, da bratu našemu ocu Juri koji je preminuo s ovoga svijeta po zagovoru BDM i svih svetaca Tvojih dopustiš da dođe u zajednicu vječnoga blaženstva. Amen, objavili su.

Podatke o ispraćaju objavit će naknadno.

(foto: Kafotka, Dinko Neskusil)

Vezani članci

Pročitajte i ovo

TEMA NOGOSTUP

Karlovački SDP oštro po gradskom sustavu: Ekipa iz Grada ne zna raspolagati novcem, a stanovnike Hrnetića smatraju građanima drugog reda