Skini našu aplikaciju

Slušaj i gledaj online

 • weather-image

  -2C° Karlovac

 • weather-image

  -2C° Duga Resa

 • weather-image

  0C° Ogulin

 • weather-image

  -2C° Ozalj

 • weather-image

  -1C° Slunj

Život SVE NA ŠTETU PACIJENATA Podijeli

Prestanite odbijati rad liječnicima opće prakse starijim od 65 u domovima zdravlja

Više nego ikad pacijentima treba pomoć “njihovih” dugogodišnjih liječnika u trenutku kad im se specijalistički pregledi otkazuju

Hitno prestati s praksom odbijanja produljenja rada doktorima nakon navršenih 65 godina života, zahtjev je Udruge Dignitas upućen ministru zdravstva Viliju Berošu.

Kako tvrde u udruzi kojoj je na čelu Karlovčanka Marina Novaković Matanić, ovih dana doktori opće prakse koji su stariji od 65 godine, a koji su zatražili da im se rad produlji dobivaju mahom odbijenice od strane domova zdravlja kao i njihovih matičnih županija te bi svi ti doktori trebali prestati raditi s 1. siječnjom 2021. godine.

-Pacijenti traže da se ova praksa zaustavi na najmanje godinu dana dok god se situacija ne sredi s COVID-om  jer pacijentima se otkazuju specijalistički pregledi u bolnicama te im je sada više nego ikada potrebna pomoć doktora opće prakse koji ih vode godinama i znaju najbolje reagirati i pomoći im u raznim situacijama. I najmanje u ovoj situaciji trebaju se pacijenti nositi s time da im se u godini dana promijeni 5 doktora opće prakse što u ovoj godini nije izoliran slučaj nego je to postala praksa, upozoravaju u Udruzi.

Dodaju da je  još je više neshvatljivo da se zove liječnike iz mirovine, a s druge strane otkazuje se ordinacije doktorima opće prakse koji su iskazali želju za radom.
– Ovim putem pozivamo ministra Beroša da donese odluku, a također apeliramo na sve Domove zdravlja kao i na sve županije u RH da ovakve odluke ne donose jer ovo sve ide trenutno na veliku štetu svih pacijenata.
Mislim da je u ovom trenu najvažnije pružiti kvalitetnu primarnu zdravstvenu zaštitu svim pacijentima i omogućiti doktorima s velikim znanjem i iskustvom da odrade svoj posao na način kako su ga radili sve ove godine, poručuju iz Dignitasa.

Pročitajte i ovo

NEVIĐENO

Gradonačelnica Ozlja osudila vandalizam: Građani nisu zaslužili da se njihova imovina namjerno uništava