Skini našu aplikaciju

Slušaj i gledaj online

 • weather-image

  17C° Karlovac

 • weather-image

  17C° Duga Resa

 • weather-image

  16C° Ogulin

 • weather-image

  18C° Ozalj

 • weather-image

  16C° Slunj

Županija Podijeli

Prihvaćena Mrzljakova ostavka

Sa 7 glasova, odnosno jednoglasno, Školski odbor odlučio je prihvatiti Mrzljakovu ostavku, nakon što je prije dva tjedna iz resornog Ministarstva zatražena Mrzljakova smjena zbog afere Krupa te optužbi za nepotizam unutar škole kojoj je bio na čelu. Mrzljakova ostavka odnosno odlazak s dužnosti ravnatelja rezultat je rada prosvjetne inspekcije koja je  u ovu dugorešku […]

Sa 7 glasova, odnosno jednoglasno, Školski odbor odlučio je prihvatiti Mrzljakovu ostavku, nakon što je prije dva tjedna iz resornog Ministarstva zatražena Mrzljakova smjena zbog afere Krupa te optužbi za nepotizam unutar škole kojoj je bio na čelu.

Mrzljakova ostavka odnosno odlazak s dužnosti ravnatelja rezultat je rada prosvjetne inspekcije koja je  u ovu dugorešku školu pristigla zbog kršenja propisa i davanja nezakonitog otkaza prof. Alfredu Krupi, ali i niza drugih propusta poput sklapanja fiktivnih i nezakonitih  ugovora što je činio sa svojom kćeri i s jednom radnicom, objavilo je još početkom mjeseca Ministarstvo prosvjete.

Tvrdio da je njegova strana medalje svijetlija, pa ponudio ostavku

Iako je tvrdio da svaka medalja, pa i ovaj slučaj imaju dvije strane, a da je njegova svjetlija, ravnatelj Mrzljak nakon poteza ministarstva ponudio je neopozivu ostavku koja je večeras i prihvaćena.

Kako saznajemo, Školski odbor je ostavku prihvatio jer takvu odluku smatra najboljom za Srednju školu, iako su zbog ovog slučaja izrazili žaljenje.

V.d. ravnateljice Iva Radočaj

Vršiteljica dužnosti ravnateljice Srednje škole do daljnjeg će biti Iva Radočaj, sadašnja ravnateljica Đačkog doma, a Nikola Mrzljak formalno je do kraja godine ravnatelj u ostavci. S prvim danom 2009. godine Mrzljak više neće biti ravnatelj, ali je zatražio da mu se unutar škole pronađe novo radno mjesto, dakle, ostat će zaposlenik Srednje škole.

Kada će biti raspisan natječaj za novog ravnatelja dugoreške Srednje škole još nije poznato.

Pročitajte i ovo

ZLATNA KUNA

HS Produkt, Bukva commercium i INP Croatia dobitnici ovogodišnje Zlatne kune: Tajna uspjeha je u kontinuiranom radu