Skini našu aplikaciju

Slušaj i gledaj online

 • weather-image

  1C° Karlovac

 • weather-image

  0C° Duga Resa

 • weather-image

  -0C° Ogulin

 • weather-image

  1C° Ozalj

 • weather-image

  -1C° Slunj

Županija Podijeli

Prva u državi ‘Zelena cesta’ sira i meda

Projekt je provela udruga ‘Kako je zelena moja dolina’ iz Plaškog s ciljem jačeg prezentiranja prirodnih znamenitosti i tipičnih prehrambenim proizvoda toga podneblja, kazao je predsjednik Udruge Josip Anušić. Tako ćete putujući ‘Zelenom cestom’ već od Josipdola na novoj smeđoj signalizaciji osim dobrodošlice na nekoliko stranih jezika, moći naći i informacije o obiteljsko – poljoprivrednim […]

Projekt je provela udruga ‘Kako je zelena moja dolina’ iz Plaškog s ciljem jačeg prezentiranja prirodnih znamenitosti i tipičnih prehrambenim proizvoda toga podneblja, kazao je predsjednik Udruge Josip Anušić.

Tako ćete putujući ‘Zelenom cestom’ već od Josipdola na novoj smeđoj signalizaciji osim dobrodošlice na nekoliko stranih jezika, moći naći i informacije o obiteljsko – poljoprivrednim gospodarstvima s posebnom ponudom.

Za sad samo med i sir, uskoro i zelje, krumpir…

Svoje proizvode na ‘Zelenoj cesti’ za sad nudi pet gospodarstava, no očekuje se da će ih uskoro biti i više. Opširnije o Cesti može se pronaći na www.zelenacesta.info, ali brošure i ponuda naći će se i u turističkim agencijama.

Kada se poveća broj gospodarstva koja će ponuditi svoje proizvode, morat će se povećati i broj smještajnih kapaciteta, pa Anušić u ovom projektu vidi veliki gospodarski zamašnjak za tri općine.

Inače, ‘Zelena cesta’ samo je dio većeg programa kojeg je uz pomoć UNHCR-a i sredstvima kraljevine Belgije pokrenula splitska Udruga ‘MI’. Uz spomenutu u Hrvatskoj jedinstvenu cestu, projekte je izradilo još devet lokalnih zajednica od Negoslavaca preko Kukuruzara i Plaškog do Kistanja.

Pročitajte i ovo

ČEKANJE NA ODGOVOR

Belgijski investitor iz Tušmera uskoro u Hrvatskoj. Boljar želi konkretne rokove