Skini našu aplikaciju

Slušaj i gledaj online

 • weather-image

  18C° Karlovac

 • weather-image

  18C° Duga Resa

 • weather-image

  16C° Ogulin

 • weather-image

  18C° Ozalj

 • weather-image

  17C° Slunj

Karlovac ZA SRCE ZVIJEZDE Podijeli

Razgledajte franjevački samostan i pomozite obnovu crkve Presvetog Trojstva

Prilika za zaviriti u najljepše kutke franjevačkog samostana, čuti zanimljive priče o ljudima i događajima iz prošlosti Karlovca, saznati detalje o nedavno pronađenom svitku i vremenskoj kapsuli

Karlovačka Udruga turističkih vodiča Bastion ove subote organizira besplatno razgledavanje franjevačkog kompleksa i na taj način prikupljanje sredstva za obnovu u potresu oštećene crkve Presvetog Trojstva.

Ovom volonterskom akcijom pod nazivom “Srce Zvijezde treba vašu pomoć” želi se naglasiti vrijednost kulturne baštine u Zvijezdi s naglaskom na franjevački kompleks.

-Naši sugrađani i posjetitelji imat će priliku razgledati s turističkim vodičima najljepše kutke franjevačkog samostana, čuti zanimljive priče o ljudima i događajima iz prošlosti Karlovca, saznati detalje o nedavno pronađenom svitku (vremenskoj kapsuli) te dati novčane donacije, prema želji i mogućnostima, za obnovu oštećene crkve Sv.Trojstva i drugih dijelova franjevačkog kompleksa, pojašnjavaju u udruzi.

Besplatno razgledavanje organizirano je svakih sat vremena u periodu od 10 do 17 sati za grupe od po 25 osoba. Ture kreću sa Starog placa. Za sve donatore osigurani su poklon bonovi brojnih tvrtki, poduzetnika i ustanova. Akciju su do sad podržali: Aquatika, Gradski muzej Karlovac, Gradska knjižnica I.G.Kovačić, Lin trgovina, Minimondo, Lingua centar, Art plus, Kafotka, Agritour, Pedisan, Turistička zajednica grada Karlovca, Zorin dom, OPG Siniša Stanar, Rhapsody obrt i Cvjećarnica “Ruža”.

Pročitajte i ovo

ATLETIKA

Bruno Belčić državni prvak na 3000 metara sa zaprekama s rekordom prvenstava Hrvatske, Helena Valentić srebrna u istoj disciplini