Skini našu aplikaciju

Slušaj i gledaj online

 • weather-image

  12C° Karlovac

 • weather-image

  12C° Duga Resa

 • weather-image

  16C° Ogulin

 • weather-image

  11C° Ozalj

 • weather-image

  12C° Slunj

Županija POSLOVNE ZONE POD POVEĆALOM Podijeli

Rezultati studije: Od 56 poslovnih zona u Karlovačkoj županiji samo neke imaju potencijal za lokalni razvoj

Gradovi i općine planiraju previše gospodarskih zona, morat će se odlučiti za one koje su im od strateškog interesa

Na području Karlovačke županije nalazi se 56 poslovnih zona, međutim samo neke od njih imaju najveći potencijal za lokalni i regionalni razvoj.

Pokazala je to studija pod nazivom “Stručna podloga za razvitak poduzetničkih zona na području Karlovačke županije” koja je danas prezentirana predstavnicima gradova i općina u Županijskoj gospodarskoj komori.

U dokumentu je napravljena i analiza imovinsko pravnih odnosa te opremljenosti infrastrukturom. Tako su zone ocijenjene i rangrane prema prihvatljivosti za gospodarstvo, naglasila je zamjenica župana Martina Furdek Hajdin.

Problem je, ističe, što je planirano previše gospodarskih zona na našem području, ali i na razini cijele države.

– Tako se onda ne možemo fokusirati na uređenje i pripremu zemljišta da ono i postane gospodarskom zonom. Na području Karlovačke županije u bilo kakvom obliku planiranja nalazi se 56 poslovnih zona. Već sama brojka ukazuje da to nije realitet i da ne postoji toliko ljudi koje možemo zaposliti, naglasila je Furdek Hajdin.

U Karlovačkoj županiji svaki grad i općina imaju poslovne zone. Dok su neke u funkciji druge nisu pokrivene ni prostornom dokumentacijom, nisu opremljene niti su u vlasništvu lokalne samouprave.

– Sugerirat ćemo jedinicama lokalne samouprave da sami kroz svoju strategiju razvoja promisle na koje će se zone fokusirati.

Kada odluče koje su im zone od strateškoga interesa svu svoju energiju trebat će usmjeriti u njihovo opremanje i stavljanje u funkciju, naglasila je Furdek Hajdin.

Pročitajte i ovo

LJEKARNIČKA SLUŽBA

Plaški će za par mjeseci imati ljekarnu. Bit će uređena u sklopu ambulante