Radio Mrežnica
Podijeli

Sakralna kultura pred očima javnosti

Izloženo se sigurno isplati pogledati, poručio je pater Tomo Rumenjak.

– Galerija, koja se sastoji od 3 prostorije, ona je manje-više poznata građanstvu. Ovaj je postav sada proširen i na neki način oplemenjen, mnoge slike su restaurirane, ali ono što je kao dodatak, nešto što nije ljudsko oko u Karlovcu vidjelo, to je 5 prostorija u kojima se nalaze riznice, kapela i zadnja, mi je nazivamo školska soba. To je soba s izloženim priručnicima, vrlo vrijednim knjigama, koja se isplati pogledati i da ljudi steknu dojam da ono vrijeme prije nas nimalo nije bilo mračno ili na neki način obezvrijeđujuće, nego itekako vrijedno življenja i djelovanja, što su, vjerujem, moja braća prije shvatila, a i oni koji su s njima surađivali – kazao je pater Rumenjak.

Izložba je otvorena u prigodi obilježavanja 350 godina franjevaca u Karlovcu, a vrijeme u kojem može biti razgledana, Franjevački samostan dogovorit će s Gradskim poglavarstvom.
– Ono je izrazilo spremnost da jedna osoba vodi brigu o tome i da onda se nekako fiksira dan ili dani u koje će biti otvorena, i sat, razumljivo, tako da bude dostupno građanima, a ja vjerujem da će i mnoge turističke grupe vrlo rado posjetiti to. Iz svog iskustva govorim jer ne znam koliko grupa iz Nizozemske pa onda iz naše domovine, recimo, penzioneri i škole znali su dovesti ljude da pogledaju našu crkvu, a evo sad im možemo još pokazati i ovu doista lijepu i vrijednu izložbu sakralne kulture u gradu – naglasio je pater Rumenjak.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More