Skini našu aplikaciju

Slušaj i gledaj online

 • weather-image

  17C° Karlovac

 • weather-image

  17C° Duga Resa

 • weather-image

  17C° Ogulin

 • weather-image

  18C° Ozalj

 • weather-image

  17C° Slunj

Županija BIT ĆE Podijeli

Sanacija odrona u Dubravcima malo će pričekati jer još nije izrađen projekt

Rok je kraj travnja, a onda se može raspisati natječaj za izvođače, kažu u Hrvatskim cestama

Sanacija ogromnog odrona u mjestu Dubravci na staroj državnoj cesti prema Rijeci još će malo pričekati.

Iako je odron “počeo” krajem godine nakon potresa, a u siječnju postao priličan, na kraju ožujka još nema izrađenog projekta pa će mještani ali i vozači malo pričekati i na početak radova, a onda i na rekonstruiranu prometnicu.

U Hrvatskim cestama kažu da su trenutno u postupku ugovaranja projektiranja koje bi trebalo biti ugovoreno ovih dana.Kad se projekt izradi, a rok je kraj travnja, onda su zreli uvjeti za odabir izvođača radova, napominju. Isto tako, dok se u siječnju baratalo brojkom od 2,2 milijuna kuna štete, prema najnovijim informacijama procijenjena vrijednost radova te rok izrade još nisu poznati. Bit će kad se napravi projekt.

U siječnju su naime rekli da bi sve trebalo biti žurno napravljeno, no vrijeme prolazi a radova nema. Jedino što je napravljeno postavljeni su semafori koji reguliraju promet i uvedena zabrana za vozila ukupne mase veće od 20 tona. U Hrvatskim cestama misle da je cesta “skliznula” zbog oborina i sporijeg otjecanja vode s tog dijela, a unatoč tome lani su na ovaj dio stavili novi asfalt.

Pročitajte i ovo

DUGA RESA TRAĐEDI

“Običan sam i takav ću ostat’. Susedi me više prate, a za inspiraciju treba proć’ na plac””