Skini našu aplikaciju

Slušaj i gledaj online

 • weather-image

  3C° Karlovac

 • weather-image

  3C° Duga Resa

 • weather-image

  2C° Ogulin

 • weather-image

  3C° Ozalj

 • weather-image

  2C° Slunj

Županija BEZ NJIH NE MOŽE Podijeli

Sanitetski prijevoz u Karlovačkoj županiji još brži i efikasniji sa 7 novih vozila

U posljednje tri godine Karlovačka županija domovima zdravlja isporučila je 19 novih vozila

Sanitetski prijevoz zdravstvena je usluga izravno vezana uz pacijente, a da bi on bio još kvalitetniji sedam domova zdravlja iz Karlovačke županije od danas će tu uslugu moći obavljati još brže i bolje s novim vozilima vrijednim ukupno 2,6 milijuna kuna.

Nemjerljiv je doprinos sanitetskog prijevoza jer svi odlasci na kemoterapije, dijalize ili jednostavno prijevozi do zdravstvene ustanove u koju su upućeni, upravo idu ovim vozilima. Djelatnici saniteta dnevno prelaze velik broj kilometara, a samo u Karlovcu 37 ordinacija obiteljske medicine upućuje svoje pacijente na daljnje pretrage ili obrade, rekla je danas Tatjana Šterk Tudić, ravnateljica karlovačkog Doma zdravlja.

Da će Karlovačka županija i dalje ulagati sredstva kojima će rad domova zdravlja dizati na višu razinu, potvrdila je i dožupanica Vesna Hajsan Dolinar. Najavila je tako da će sljedeće godine početi nabavka vozila za patronažnu službu kao i u Ustanovi za zdravstvenu njegu u kući.

Današnja isporuka dio je brojke od 19 sanitetskih vozila koja su zadnje tri godine isporučene domovima zdravlja, a vrijedan je podatak da će županija ove godine za zdravstvo izdvojiti 18 milijuna kuna što je za 3,5 milijuna kuna više nego u pretpandemijskom vremenu.

Pročitajte i ovo

IME JE ZNAK

Eva, Mia, Luka i Borna najčešća imena za bebe: Ima i neobičnih poput Argo, Arti, Zrin, Frea…