Skini našu aplikaciju

Slušaj i gledaj online

 • weather-image

  18C° Karlovac

 • weather-image

  18C° Duga Resa

 • weather-image

  18C° Ogulin

 • weather-image

  18C° Ozalj

 • weather-image

  18C° Slunj

Županija Podijeli

SDSS ne podržava načelnika Vojnića Andrića

Tako će SDSS podržati SDP u zahtjevu za izglasavanjem nepovjerenja načelniku općine Nebojši Andriću, izvjestilo je danas na press konferenciji u Krnjaku čelništvo njihove Regionalne organizacije Karlovačke županije. – Regionalna organizacija SDSS-a Karlovačke županije nije u mogućnosti dalje podržavati sadašnje vodstvo Općine Vojnić. Posebno ukoliko načelnik ostane pri svojim stavovima koji su protuustavni i idalje […]

Tako će SDSS podržati SDP u zahtjevu za izglasavanjem nepovjerenja načelniku općine Nebojši Andriću, izvjestilo je danas na press konferenciji u Krnjaku čelništvo njihove Regionalne organizacije Karlovačke županije.

– Regionalna organizacija SDSS-a Karlovačke županije nije u mogućnosti dalje podržavati sadašnje vodstvo Općine Vojnić. Posebno ukoliko načelnik ostane pri svojim stavovima koji su protuustavni i idalje bude potencirao na onom dnevnom redu sjednice Poglavarstva koja nije održana – kazao je predsjednik županijskog SDSS-a Rade Kosanović.

SDSS je najoštrije osudio sporni predloženi dnevni red kojim bi se ukinule sve institucije srpske zajednice u Vojniću. "Iako smo koalicijski partneri, HDZ nas o njemu nije konzultirao", naglasio je Kosanović.

– Radi se o razdvajanju stanovništva općine Vojnić, što može imati dalekosežne posljedice. Iznenađeni smo i što Županijska organizacija HDZ-a, nakon ovakvih stavova, prema našim informacijama, i dalje daje podršku načelniku općine, gospodinu Nebojši Andriću – kazao je Kosanović.

Iako je na pitanje novinara hoće li onda SDSS glasati za Andrićevu smjenu, prvo kazao da "nisu za to da vijećnici SDSS-a presude Andriću", Kosanović je potom potvrdio da će podržati SDP-ov zahtjev za smjenom načelnika.

– Ponovo kažem, povjerenje Nebojši Andriću kao načelniku od danas ne dajemo i nećemo mu dati povjerenje kad dođe do izglasavanja – bio je decidiran Kosanović.

Tajnik općinske organizacije SDSS-a u Vojniću Vladimir Korać, inače i predsjednik spornog NK "Petrova Gora", kazao je da "SDSS-om u Vojniću više neće kamenovati ni HDZ ni SDP". Dok je novi šef općinske organizacije u ovom mjestu Milan Novaković najavio pregovore s HDZ-om.

– Razgovori s HDZ-om će potrajati. Ovo je stvar koja se komplicira duži period da bi se mogla riještiti u 24 sata – naglasio je.

SDSS nije za prijevremene izbore u Vojniću i, unatoč sve dubljim problemima s koalicijskim partnerom, vjeruju da je dogovor moguć. Na press konferenciji bilo je riječi i o situaciji u Krnjaku, gdje je oporbeni HDZ u nekoliko navrata prozivao SDSS-ovu vlast za probleme poput isticanja srpske zastave protivno statutu Općine, proglašavanju Dana Općine na pravoslavni vjerski blagdan, zapošljavanju u Općini, manjku u općinskoj kasi i slično. Kosanović je optužbe nazvao neopravdanima. Osvrnuvši se na situaciju u SDSS-u Plaški, potvrdio je raspuštanje organizacije i izbacivanje načelnice Radmile Medaković iz svojih redova, te najavio održavanje nove skupštine SDSS-a u Plaškom za nekoliko dana.

– Nakon toga će uslijediti onaj drugi dio, a to je kakva će biti postavka novog rukovodstva u Plaškom i da li će se zatražiti od Radmile Medaković da vrati svoj mandat ili da se vrati u Vijeće – kazao je Kosanović, dodavši da je Medaković podnijela žalbu Disciplinskoj komisiji te je ona sada na razmatranju.

Pročitajte i ovo

U TRENU

Razbijeni automobili, prozori kuća, potučeni vrtovi i usjevi… to je rezultat haranja nevremena