Skini našu aplikaciju

Slušaj i gledaj online

 • weather-image

  -3C° Karlovac

 • weather-image

  -3C° Duga Resa

 • weather-image

  -1C° Ogulin

 • weather-image

  -3C° Ozalj

 • weather-image

  -4C° Slunj

Karlovac BIT ĆE MJESTA Podijeli

Širi se groblje Hrnetić: 372 grobna mjesta bit će za ukope idućih 20 do 30 godina

Izgradnjom ova dva polja bit će stvoreni preduvjeti za izgradnju 327 dvostrukih i 44 jednostruka grobna mjesta

Na groblju Hrnetić u tijeku su radovi kojim će ovo groblje biti prošireno za 372 grobna mjesta.

Uređuju se dva polja u što će biti uloženo 3 milijuna kuna. Na groblju Hrnetić godišnje ima 90 ukopa i mjesta za širenje više nema.

– Ovim projektom uređenja osigurat će se mjesta za narednih 20 do 30 godina, rekla je za današnjeg obilaska radova tehnička direktorica Zelenila Gordana Purgar.

Osigurano milijun kuna u ovoj i dva milijuna u idućoj godini

Izvođač radova je tvrtka Lešćanec, a nadzor provodi tvrtka Tehnomodus. Uređenje će završiti dogodine.

-Radovi obuhvaćaju izgradnju glavne grobne staze sa pristupnim stazama i izgradnju groblja. Na južnom dijelu bit će izgrađen i potporni zid, zatim će na groblju biti i javna rasvjeta. Groblje će biti opremljeno hortikulturom, bit će postavljen centralni križ oko kojega će se napraviti opločenje betonskim opločnicima. Izgradnjom ova dva polja bit će stvoreni preduvjeti za izgradnju 327 dvostrukih i 44 jednostruka grobna mjesta, naglasila je gradska pročelnica Ana Trubić Hranilović.

Proširenje groblja Hrnetić samo je jedna od višemilijunskih investicija koje će Grad imati na gradskim grobljima. No, one će ovisiti o prilivu sredstava, naglasio je dogradonačelnik Ivan Mrzljak.

-Ukoliko ćemo imati sredstava u idućoj godini nastojat ćemo osigurati i sredstva za projektiranje kosturnice na groblju Jamadol, a isto tako nam na tom groblju predstoji uređenje Polja 17. Time zaokružili infrastrukturu tog groblja, dodao je Mrzljak.

Pročitajte i ovo

RADOVI

Dio Borlina sutra ujutro bez vode