Skini našu aplikaciju

Slušaj i gledaj online

 • weather-image

  27C° Karlovac

 • weather-image

  27C° Duga Resa

 • weather-image

  27C° Ogulin

 • weather-image

  27C° Ozalj

 • weather-image

  27C° Slunj

Život JOŠ JEDNA POBJEDA Podijeli

Sjećate se Brune, mladog anđeoskog pjesnika? E, pa postao je učenik generacije i maturirao s čistom peticom

Unatoč hendikepu ovaj mladić niže uspjehe u životu

Bruno Došen o koje smo pisali prije pet godina kao mladom i anđeoskom pjesniku iz Duge Rese, tada 14-godišnjak, još je jedanput dokazao snagu volje, usprkos svom hendikepu. Ponovo na ponos svojih roditelja, Bruno je postao maturant generacije u Ekonomsko turističkoj školi u Karlovcu.

Mladić koji je prije 19 godina rođen s cerebralnom paralizom i kojem su liječnici prognozirali da će biti “biljka”, od samog početka svog života dokazuje suprotno. Rušio je granice, pisao prekrasnu poeziju od malih nogu, a one su mu bile ventil zbog njegovog hendikepa. Zbirka pjesama “Anđeli” mnoge je oduševila, a njemu pomogla u svakodnevnim bitkama prihvaćanja sebe samog, ali i emocionalnih strestova. Baš  zbog toga što ne može hodati nije ni bio pozivan primjerice na dječje rođendane, svjedočila je prije 5 godina njegova mama.

Bruno  je prihvatio svoje stanje, a da mu ono uopće nije bilo problem, dokazuju i njegovi najnoviji uspjesi. Uspješno završeno školovanje u Ekonomsko turističkoj školi u Karlovcu, smjer ekonomist i “titula” maturanta generacije. Ponosna majka Darija pohvalila se  na svom Facebooku upravo ovom činjenicom, a uz čestitke mami i tati, svakako najveće čestitke za sve petice idu upravo Bruni.

I ako ste se zapitali po čemu je on ovo zaslužio da mu posvećujemo ovakvu vijest, samo ćemo napisati – Bruno je to zaslužio, upravo kao i njegovi roditelji. Od prvog dana doslovno smo pratili njegovo školovanje, sve muke i probleme na koje su kao obitelj nailazili, na lijepe i manje lijepe stvari, pa smo ga već nekako “usvojili” kao svog. Zato dragi Bruno, čestitke još jedanput i neka ti je sretno.

foto: FB Darija Došen

Vezani članci

Pročitajte i ovo

POGOĐEN SNAJPEROM 1991.

Sjećanje na Gordana Lederera: Prije 29 godina pokušao ga je spasiti i današnji ministar Medved