Skini našu aplikaciju

Slušaj i gledaj online

 • weather-image

  18C° Karlovac

 • weather-image

  18C° Duga Resa

 • weather-image

  16C° Ogulin

 • weather-image

  18C° Ozalj

 • weather-image

  17C° Slunj

Karlovac PRANJE Podijeli

Slučaj 3 milijuna: Mandić mora tražiti odgovornost

“Pranje” 3 milijuna nezaobilazna tema aktualca Gradskog vijeća

Više od vijesti o podignutim optužnicama iznenadila nas je reakcija gradonačelnika. Kaže da je o svemu obaviješten, ali da ne treba brzati već treba pričekati pravorijek.
Rekla je to danas nezavisna Marija Bodrožić Zorić nakon što je stanke od 10 minuta iznijela stav Kluba vijećnika Nezavisne liste Davora Petračića o optužnicama koje je Općinsko državno odvjetništvo podignulo protiv pet odgovornih osoba i pet klubova ‘zbog pranja gotovo 3 milijuna kuna, među kojima je i Karlovačka športska zajednica kao i osobe koje obnašaju važne dužnosti u javnom, političkom i gospodarskom prostoru Karlovca.’

– Više od vijesti o podignutim optužnicama iznenadila nas je reakcija gradonačelnika kada je izjavio da je o svemu obaviješten (nadamo se ne od institucija), ali da ne treba brzati već treba pričekati pravorijek, rekla je Bodrožić.

– Prihvaćanjem najviše političke funkcije u gradu gradonačelnik si ne može dozvoliti komociju da ignorira političku odgovornost koja tobože niti ne postoji ako još nije dokazana kaznena odgovornost. Na gradonačelniku nije da čeka pravorijek o kaznenoj odgovornosti već je njegova dužnost tražiti političku odgovornost od svih koji obnašaju političku ili drugu javnu dužnost kako javni život u gradu i povjerenje prema gradskim institucijama ne bi bili kontaminirani opravdanim i neopravdanim sumnjama.

Javnost podijeljena jer gradonačelnik ne reagira

Bodrožić je naglasila kako je zbog nereagiranja gradonačelnika javnost već podijeljena oko ove priče. Dodatno, ističe kako je zabrinjavajuće da neki osumnjičeni izjavljuju da u postupcima ljudi protiv kojih su dignute optužnice nema ništa loše, da se zna da se to tako radi i da nije nitko uzeo novac za sebe.

– Dakle, ovakav obrazac ponašanja je za mnoge prihvatljiv i nereagiranje gradonačelnika dodatno ih ohrabruje i ostavlja drugima prostor za takvo ponašanje. Nasuprot ovog postoji i drugo mišljenje, a to je da osumnjičeni pojedinci sigurno nisu sami i bez snažnije potpore odlučili učiniti ovakvo što. Naprotiv vlada mišljenje da je pristanak na ovakve rabote nagrađen dobrim radnim mjestom i političkom funkcijom, rekla je Bodrožić i upitala se koliko je još ovakvih i sličnih zlouporaba.

– Teško je povjerovati da Grad donira 50 tisuća kuna za turnir koji nije niti održan, a da to oni koji su odobrili sredstva nisu niti primjetili. Tko kontrolira trošenje novca koji se usmjerava za sport kroz Sportsku zajednicu?, pitala je dalje podsjetivši na novac koji je na svakojake načine ‘upucan’ u NK Karlovac što ga na kraju nije spasilo.

– Tako pored sve transparentnosti i pozitivnih financijskih izvješća mnogo je nepravilnosti koje se vješto prikrivaju i zaobilaze. Najsigurniji način da sve izgleda zakonito i ispravno je imati na važnim funkcijama odane kadrove, zaključila je Bodrožić.

Pročitajte i ovo

GRAD POZIVA

Želite li na Danima piva biti kao ugostitelj ili trgovac, javite se Gradu