Skini našu aplikaciju

Slušaj i gledaj online

 • weather-image

  18C° Karlovac

 • weather-image

  18C° Duga Resa

 • weather-image

  16C° Ogulin

 • weather-image

  17C° Ozalj

 • weather-image

  17C° Slunj

Karlovac REKORDNA SEZONA Podijeli

Spasilačka služba na Foginovom kupalištu u Karlovcu odradila rekordnu sezonu

Na Foginovom tijekom ljetnih mjeseci nešto više od 32 tisuće ljudi

S početkom 9. mjeseca službeno je završila kupališna sezona na Foginovom kupalištu. Netom završena sezona bila je rekordna za kupalište gdje se okupilo uvjerljivo najveći broj kupača na kupalištu u posljednjih 10 godina. Tijekom ljeta, brojni kupači mogli su uživati u velikom broju aktivnosti, a samo od nekih su Karlovačko korner za europsko prvenstvo u nogometu, razni turniri (vaterpolo,odbojka na pijesku, rukomet na pijesku), dvije eko akcije te 3 nova vodena elementa.

Kao i svake godine do sada i ove godine spasioci su pazili na sigurnost kupača. Klub spasioca na vodama Karlovac osigurao je 7 spasioca koji su uspješno odradili još jednu sezonu. Na kupalištu je tijekom ljeta zabilježeno 20-tak intervencija od čega 6 ozbiljnijih. Sve intervencije su uspješno odrađene za što su osim spasioca zaslužne i javne službe grada Karlovca ali i sami kupači, te im se ovom prilikom želimo zahvaliti na suradnji, rekao Marko Belavić, voditelj spasilačke službe na Foginovom kupalištu u Karlovcu.
Osim spasioca, na sigurnost na plaži ove godine je pazio i 9 članova junior lifeguard programa. Program je to započet od strane kluba prije 4 godine, kojim se pokušava privući mlade ljude te im približiti spasilački posao tijekom ljeta. Tijekom programa polaznici dobivaju vrijedno iskustvo i znanja koje im kasnije mogu biti od velike koristi na spasilačkom tečaju, ali i u životu. Završetkom sezone klub spasioca na vodama ne završava svoj rad već odmah kreće u pripremu nove sezone. Početkom idućeg tjedna klub će održati tečaj za nove spasioce kojim će osigurati nove spasioce za iduću sezonu.

Pročitajte i ovo

SAMO NEK JE DJECE

Rečica će dobiti vrtić po istom prinicipu kao Mahično. Grad ga prijavljuje za EU novce