Skini našu aplikaciju

Slušaj i gledaj online

 • weather-image

  11C° Karlovac

 • weather-image

  11C° Duga Resa

 • weather-image

  12C° Ogulin

 • weather-image

  11C° Ozalj

 • weather-image

  11C° Slunj

Županija NOVA ODLUKA Podijeli

Specijalizirane trgovine na tržnicama radit će od sutra ako su poduzete sve epidemiološke mjere

Lokalni stožeri posebnu pozornost će morati posvetiti situaciji u trgovinama i na tržnicama

Dok god imamo linearni rast popuštat ćemo mjere kako bi optimlno funkcionirali u ovim izvanrednim uvjetima, rekao je danas ministar policije Davor Božinović pojašnjavajući odluku o dopuštenju rada rada određenih specijaliziranih trgovina u sastavu tržnica.

-Kako bi se povećao kapacitet opskrbe građana, ali pomoglo hrvatskoj poljoprivrednoj proizvodnji radit će moći trgovine s hranom, s veterinarsko – medicinskom opremom, poljoprivredne ljekarne, trgovin s hranom za životinje, rekao je Božinović.

No, da bi od sutra te trgovine u sastavu tržnica doista i mogle započeti s radom zatražio je od gradova i općina da preventivno “organiziraju sve radnje kako bi se osiguralo da mjere i upute epidemiologa budu poštivane, da se osigura praćenje tih mjera”.

– Svim lokalnim stožerima uputa je da posebnu pozornost posvete situaciji u trgovinama i tržnicama. Nove mjere bit će danas donesene s tim da je realno očekivati da će trgovine s radom početi sutra jer prije svega želim dobiti povratnu informaciju s lokalne razine da su poduzeli sve epidemiološke mjere, naglasio je Božinović.

Bit će dozvoljen i rad prodavaonicama za građevinski materijal na podrulju Zagreba i Krapinsko – zagorske županije za potrebe sanacije šteta od potresa. Ali i kod njih će se tražiti provođenje striktnih mjera Zavoda za javno zdravstvo.

Foto: Arhiva RM

Pročitajte i ovo

SDP

Žao mi je gospođe Murganić. O njoj je sve rekao premijer Plenković kad ju je smijenio