Skini našu aplikaciju

Slušaj i gledaj online

 • weather-image

  21C° Karlovac

 • weather-image

  21C° Duga Resa

 • weather-image

  20C° Ogulin

 • weather-image

  20C° Ozalj

 • weather-image

  20C° Slunj

Život PRIJATELJSTVO Podijeli

Sportići iz Vrtića Gaza i Miroslav Kovač iz Zvečaja donirali igračke Vrtiću Petrinjčica

Poruke prijateljstva i igračke iz Karlovca za male Petrinjce

Polaznici vrtićke skupine Sportići 4 iz Dječjeg vrtića Karlovac – Gaza te Miroslav Kovač, stanovnik Gornjeg Zvečaja, razveselili su darovima mališne Dječeg vrtića Petrinjčica.

Svoje donacije osobno su im uručili u objektu Izvor koji na sreću nije stradao u potresu.

Mališani iz vrtića Gaza, točnije 24 petogodišnjaka sa svojim roditeljima, uz nove igračke prijateljima u Petrinji poslali su i poruke prijateljstva.

-U sklopu naših aktivnosti razgovarali smo o prijateljstvu, ali kako je potres nešto o čemu i naša djeca u Karlovcu često govore, odlučili smo te dvije teme spojiti. Kolegica Marina Rendulić i ja predložile smo ideju roditeljima i oni su je svi spremno prihvatili. Svako dijete uz kupljenu igračku je uz pomoć roditelja napisalo pismo prijatelju. A da bi njihovoi vršnjaci iz Petrinje znali tko ih je darivao, fotografirali su se s poklonim i ta fotografija je također predana u vrtić, kaže odgojiteljica Andreja Šeketa koja je zajedno s ravnateljicom Dankom Pavletić i djelatnicom Marinom Frklić stigla u posjet kolegicama u Petrinji.

Miroslav Kovač je pak umirovljenik koji izrađuje drvene igračke. Prvu je prije više od 15 godina izradio za svog unuka, a sve je vrlo brzo postalo pravi hobi. Za mališane iz petrinjskog vrtića izradio je 50 drvenih igračaka – traktore, vlakove s vagonima, krevetiće na kat za lutke i slično.

Vrtić Petrinjčica iz Petrinje ima pet objekata. Dva, u samome centru grada, su neuporabljiva, a u preostala tri smješteno je više od 500 mališana. Kako je tamošnje Gradsko vijeće donijelo odluku da je idućih šest mjeseci vrtić besplatan tako se i broj polaznika nije značajno smanjio.

Iako zbog toga imaju premalo prostora pa rade u otežanim uvjetima, o dječici njihove tete, od kojih su četiri u potresu izgubile dom, i dalje vrijedno brinu i paze.

-Djeca već znaju kako se ponašati kod potresa koji nas ovdje i dalje svakodnevno tresu. Točno znaju postupak. Jaknice su im uvijek spremne, brzo uzima svatko svoju i izlazi van. Što se tiče oštećenih objekata, za njihovu obnovu već smo dobili donatore i sad samo čekamo realizaciju, rekla je ravnateljica DV Petrinjčica Nataša Vidović.

Pročitajte i ovo

ŽIVIMO ZELENO

Klaustar i povrtnjak Franjevačkog samostana najljepši je urbani vrt u Karlovcu