Skini našu aplikaciju

Slušaj i gledaj online

 • weather-image

  18C° Karlovac

 • weather-image

  18C° Duga Resa

 • weather-image

  18C° Ogulin

 • weather-image

  18C° Ozalj

 • weather-image

  18C° Slunj

Županija Podijeli

Spudić pozvao HDZ da glasa protiv ove trase

Pressica je održana u Domu DVD-a Belajske Poljice, od kojeg bi predložena nova trasa pruge bila udaljena 200-njak metara. Na, kako ju je nazvao, "možebitnu elementarnu nepogodu", upozorio je šef županijskih HNS-ovaca Zvonko Spudić, kazavši kako bi se donošenje odluke o nizinskoj pruzi kroz Belajske Poljice mogla donijeti već na prvoj jesenskoj sjednici Županijske skupštine. […]

Pressica je održana u Domu DVD-a Belajske Poljice, od kojeg bi predložena nova trasa pruge bila udaljena 200-njak metara. Na, kako ju je nazvao, "možebitnu elementarnu nepogodu", upozorio je šef županijskih HNS-ovaca Zvonko Spudić, kazavši kako bi se donošenje odluke o nizinskoj pruzi kroz Belajske Poljice mogla donijeti već na prvoj jesenskoj sjednici Županijske skupštine. Stoga je pozvao HDZ-ove vijećnike da ovu trasu ne podrže.

– Javno pozivamo vijećnike HDZ-a, politiku HDZ-a na ovim prostorima, da se založi da vijećnici HDZ-a, barem oni koji su dobivali glasove s ovih prostora, ne dignu ruku za možebitni predloženi prostorni plan Karlovačke županije, na način da trasa pruge prolazi po prijedlogu Županijskog poglavarstva.

Ova trasa je neodrživa i značit će uništenje mjesta, poručili su HNS-ov općinski vijećnik Vladimir Baćelić i Ivica Domitrović, član izvršnog odbora HNS-a. Od načelnika Općine su zatražili organiziranje zbora građana, te referendum. Jer, kažu, ovo je čak i veća nepravda od one iz 1993. godine, kada su Belajske Poljice, umjesto Karlovcu ili Dugoj Resi, pripojene općini Barilović.

– I sada na kraju dolazi pruga koja nama ne donosi ništa dobro, nego samo nas stavlja u još veću izolaciju, prema tome, za nas je to apsolutno neprihvatljivo i tražim da se ta trasa izmjesti i da se nađe neko prihvatljivije rješenje – kazao je Domitrović.

Predložena trasa pruge je ekološka bomba, ustvrdio je Stjepan Štefanac, i djelo je, kako ih je nazvao, "nepismenih političara" i "barbara".

– Ovako se ponašaju barbari, ovako se ponašaju oni koji žele zlo ovom narodu i Hrvatskoj. To je eklatantni primjer zločina, ni Milošević nam nije napravio toliko zločina koliko ova nestručna vlada. Nestručni se neka maknu – rekao je Štefanac.

On predlaže treću varijantu, odnosno da pruga ide od Ilovca usporedo s autocestom. No, ako Skupština prihvati prijedlog za trasu kroz Belajske Poljice, poručuje:

– Ako se ona bude gradila, onda je najbolje da se svi mještani isele!

Pročitajte i ovo

U TRENU

Razbijeni automobili, prozori kuća, potučeni vrtovi i usjevi… to je rezultat haranja nevremena