Skini našu aplikaciju

Slušaj i gledaj online

 • weather-image

  16C° Karlovac

 • weather-image

  16C° Duga Resa

 • weather-image

  15C° Ogulin

 • weather-image

  16C° Ozalj

 • weather-image

  15C° Slunj

Život ŠTO SE ČEKA? Podijeli

Sramotni prizori u pitoresknim Spahićima: Pričamo o turizmu, a gosti nam ovo gledaju!

Radi se o području na kojem se malo pomalo razvija turizam, ali pogled… neprocjenjiv!

Nitko normalan oko sebe, osobito u prirodi ne može s bezbrižnošću gledati otpad, a najviše to boli one koji “drže” i do svog sela ili mjesta i vlastite okućnice. Samo neopisivo nesenzibilni mogu zatvoriti oči na stravičan prizor odbačenog otpada kojeg nitko ne uklanja, a izgleda da ne smeta ni onima kojima bi trebalo.

Ovo novo mjesto sramotnog odlaganja otpada nalazi se na raskrižju mjesta Spahići i Žubrinci, na području općine Bosiljevo. Područje je to koje želi razvijati turizam i na kojem se već i nalazi niz lijepih objekata koji plijene pažnju, no zato ju ovako odbačeno i pravo javno odlagalište “ubije” do kraja.

Daria Stefanovski kaže kako je slika iznimno ružna, ljudi koji dolaze u ovaj kraj kao turisti moraju gledati ruglo, a ovdje dolaze kako bi uživali u ljepoti prirode.Kaže da se mailom obratila općini, no mail se vraća, do čelnika općine ne mogu doći, a nema čak ni FB stranice da ove slike tamo pošalje ili objavi. Zato apelira u najboljoj mogućoj vjeri da se ovo odlagalište sanira čim prije.

Inače, svako domaćinstvo ovdje ima kantu za otpad, no otpad se ne razdvaja. Pitanje je i zašto su polomljene kante tako na “izvolte”, odnosno zašto ih nitko ne uklanja, a mještani predlažu da se kante stave na mjesto koje će pokrivati kamera. Bilo bi to jako dobro i vidjelo bi se tko dostavlja noćne “pošiljke” smeća.

Nije ovo jedini takav slučaj na području općine, nedavno smo pisali i o cijeloj kanonadi smetlišta od Grabrka do Bosiljeva.

Očito je ovo kraj u kojem se smatra da je priroda odlagalište, ima ih i slijepih pored zdravih očiju i onih kojima to ne smeta, no bez obzira kad su izbori, svaka relevatna vlast koju plaćaju porezni obveznici trebala bi učiniti sve da takvih prizora bude što manje.

Pročitajte i ovo

MA, DAJ ŠAPU

Bira se najljepši pas mješanac grada Karlovca: Prijave do ovog petka, izbor iduće subote