Skini našu aplikaciju

Slušaj i gledaj online

 • weather-image

  18C° Karlovac

 • weather-image

  18C° Duga Resa

 • weather-image

  18C° Ogulin

 • weather-image

  18C° Ozalj

 • weather-image

  18C° Slunj

Županija Podijeli

Stigao asfalt do Svete Jelene

Put koji vodi do crkvice Svete Jelene u ovom selu asfaltiran je u potpunosti u dužini od 350 metara. Kao što smo već javljali, ovo mjesto i crkvicu za desetak dana očekuje velika proslava – 325. godišnjica prvog spomena crkvice Svete Jelene, a na ovaj značajni događaj dolazi i biskup Mile Bogović. Iako je prvotno […]

Put koji vodi do crkvice Svete Jelene u ovom selu asfaltiran je u potpunosti u dužini od 350 metara.

Kao što smo već javljali, ovo mjesto i crkvicu za desetak dana očekuje velika proslava – 325. godišnjica prvog spomena crkvice Svete Jelene, a na ovaj značajni događaj dolazi i biskup Mile Bogović.

Iako je prvotno bilo planirano nasipavanje puta do ovog vjerskog objekta, zahvaljujući donatorima i dobrotvorima, te razumijevanju načelnika i Poglavarstva Bosiljeva uspjelo se namaknuti sredstva za asfaltni dio.
Bez donacija i dobročinitelja ovaj put ne bi bio završen, kazao je načelnik Josip Korenić.

– Općina je jednim dijelom u zemljanim radovima i kamenim materijalom pomogla, a preostali dio su sakupili mještani i donatori. Posebno to veseli, jer su se u sakupljanje sredstava i podmirivanje troškova uključili i mještani. Bez njihove pomoći ova cesta ne bi mogla biti završena – dodao je Korenić.

Za asfalitarnje puta do crkvice pobrinuli su se djelatnici IGM-a Tounj. Donacijama su se u ovaj projekt uključili i Karlovačka županija te Grad Karlovac.

A do proslave koja će kod crkvice Svete Jelene biti održana 24. kolovoza planira se i opločavanje njenog okoliša, te postavljanje novog križa ispred same Svete Jelene.
Podsjetimo, radovi na unutrašnjosti crkve započeli su prošle godine kada je stavljena nova stolarija, novi kor, pod, crkvica je dobila i klupe za vjernike te je uređena njena unutrašnjost. Ove godine zahvaljujući dugoreškoj Elektri, crkva je elektrificirana, a sada je asfaltiran i prilazni put. Incijatori obnove Svete Jelene su Mrežnica d.d. i Radio Mrežnica.

Pročitajte i ovo

U TRENU

Razbijeni automobili, prozori kuća, potučeni vrtovi i usjevi… to je rezultat haranja nevremena