Skini našu aplikaciju

Slušaj i gledaj online

 • weather-image

  3C° Karlovac

 • weather-image

  3C° Duga Resa

 • weather-image

  5C° Ogulin

 • weather-image

  3C° Ozalj

 • weather-image

  3C° Slunj

Karlovac Županija Podijeli

Stižu poticaji za ratarske kulture

– Poticaji su za pšenicu, raž, stočni ječam i tritikal. Isplata bi trebala biti završena do 12. mjeseca. Nakon toga uslijedit će isplata za proljetne kulture, iz sjetve 2008. godine, kao i za višegodišnje nasade, kaže Đurđina Kotarac, voditeljica Odsjeka za poljoprivredu županijskog Ureda državne uprave u Karlovcu. Ističe da je stiglo 1.632 zahtjeva poljoprivrednika […]

– Poticaji su za pšenicu, raž, stočni ječam i tritikal. Isplata bi trebala biti završena do 12. mjeseca. Nakon toga uslijedit će isplata za proljetne kulture, iz sjetve 2008. godine, kao i za višegodišnje nasade, kaže Đurđina Kotarac, voditeljica Odsjeka za poljoprivredu županijskog Ureda državne uprave u Karlovcu.

Ističe da je stiglo 1.632 zahtjeva poljoprivrednika iz cijele Karlovačke županije, što je 30% od upisanih gospodarstava u Upisnik. Najviše poticaja odlazi za pšenicu i raž, što neće dugo potrajati jer su poljoprivrednici počeli mijenjeti navike.
– Primjećujemo da se sve više sije tritikal, a da se smanjuju površine pod pšenicom i raži. Kako bi se ostvario poticaj, potrebno je da proizvođači imaju zasijane površine. To je 1 hektar za krušna i stočna žita, te krmne kulture, objašnjava Kotarac.
Poticaji za pšenicu i raž iznose 2.250 kuna po hektaru, dok je za ostale kulture 1.250 kuna po hektaru.

Pročitajte i ovo

BUKA PO MJERI

Javno savjetovanje o buci i ugostiteljskoj djelatnosti: Bučnije na točno određenim lokacijama, svirke na terasama kafića, kampiranje izvan kampova