Skini našu aplikaciju

Slušaj i gledaj online

 • weather-image

  30C° Karlovac

 • weather-image

  29C° Duga Resa

 • weather-image

  28C° Ogulin

 • weather-image

  29C° Ozalj

 • weather-image

  29C° Slunj

Život ODGOVOR KUD-a SV. JURAJ Podijeli

“Stolnotenisačima nikad prije nisu smetale naše probe, ali sada pretendiraju na naše prostorije”

Već dugo imaju pretenzije da uđu u posjed naših prostorija i za to već godinama lobiraju i u Gradu i u Županiji, kaže voditelj KUD-a, harmonikaš i gradski vijećnik Vjekoslav Tutek

Nitko iz uprave STK Aquaestil nije se obratio upravnom odboru KUD-a Sv. Juraj niti se itko prije žalio na naše probe. 

Odgovora među ostalim voditelj KUD-a, harmonikaš i gradski vijećnik Vjekoslav Tutek upravi stolnoteniskog kluba. Iz kluba su se, podsjetimo, nakon mjesec i pol opet nadležnima, ali ovoga puta i medijima, potužili da ne mogu trenirati zbog buke i vibracija koje izazivaju folkloraši svojim sviranjem.

– Izjava “uprave” STK tj. najvjerojatnije trenera koji se iza istog naziva skriva, puna je neistina, kaže pak Tutek.

KUD Sv. Juraj u domu od 1952.

Pojašnjava kako KUD “Sveti Juraj” Duga Resa djeluje i radi u svojim prostorijama od nadogradnje tadašnjeg “Društvenog doma” 1952. godine do danas.

-Djelujemo u nekoliko sekcija, a to su plesna, tamburaška, glazbena i sekcija narodnog veza i rukotvorina. Termine svojih proba usklađujemo sa Limenom glazbom Duga resa, koji iste prostorije dijele s nama. Način rada sekcija, kao i repetoar, određuju voditelji osobno. Glazbena sekcija osim folklornog programa uvježbava i ostali glazbeni repertoar kojim zabavljamo građane nakon naših službenih nastupa već dugi niz godina i nikada se nije našao nitko tko bi nam zbog toga prigovarao. Naši svirači, kao i razglasna oprema prisutni su svuda gdje je bilo potrebno, od ozvučavanja nogometnih utakmica do klizališta na Adventu uz Mrežnicu. Istom praksom ćemo nastaviti dalje dokle god budemo mogli, obećaje Tutek.

Tutek je harmonikaš i gradski vijećnik, ali nije prijetio

O prijetnjama harmonikaša, koje su prema navodima dobili stolnotenisači, kaže:

-Što se tiče glazbenika koji sviraju, to su ČLANOVI KUD-a OD KOJIH SU NEKI I ODRASLI U TOM DRUŠTVU. Harmoniku sviram ja osobno, koji sam voditelj KUD-a i gradski vijećnik, a moj tata je nažalost pokojni već par godina. Nikada se nisam koristio statusom vijećnika, a kamoli nekom time prijetio, tvrdi Tutek.

O, kako kaže, “bezobrazluku trenera STK koji je nažalost osoba kome smetaju susjedi, životinje, zvona naše crkve Sv.Antun” ne želi raspravljati, ali naglašava kako “se nitko iz uprave STK nije obratio UO KUD-a Sv. Juraj”.

Nastavljamo s radom kao i do sad

Pobuna stolnotenisača protiv folkloraške “buke”, smatra Tutek, ima jedan potpuno drugi motiv.

– Mora se reći građanima Duge Rese da isti klub ima već dugo pretenzije da uđu u posjed naših prostorija, a za to već godinama lobiraju i u Gradu i u Županiji, tvrdi.

Vjernoj publici pak poručuje:

– Ovo Društvo i dalje će nastaviti s radom bez obzira na ometanje i pokušaje poput ovog.

Pročitajte i ovo

LIJEP USPJEH

Karlovačke mažoretkinje uspješne na državnom prvenstvu