Skini našu aplikaciju

Slušaj i gledaj online

 • weather-image

  9C° Karlovac

 • weather-image

  9C° Duga Resa

 • weather-image

  8C° Ogulin

 • weather-image

  8C° Ozalj

 • weather-image

  9C° Slunj

Županija Podijeli

Stop plastičnim vrećicama!

Naime, oni su prikupljali potpise za zabranu proizvodnje i distribucije plastičnih vrećica. Jer – objašnjavaju Dolores, Bruno, Branimir i Toni, članovi Ekološke grupe u ovoj Eko-školi – plastične su vrećice iznimno štetne za naš okoliš i treba ih zamijeniti papirnatim i platnenim.– Okoliš se zagađuje, životinje se ugrožavaju, štetne su za okoliš i za sve! […]

Naime, oni su prikupljali potpise za zabranu proizvodnje i distribucije plastičnih vrećica.

Jer – objašnjavaju Dolores, Bruno, Branimir i Toni, članovi Ekološke grupe u ovoj Eko-školi – plastične su vrećice iznimno štetne za naš okoliš i treba ih zamijeniti papirnatim i platnenim.
– Okoliš se zagađuje, životinje se ugrožavaju, štetne su za okoliš i za sve! Samo da se razgradi vrećica potrebno je 100 godina, a i dalje ostaje prah. Zato je bolje koristiti papirnate ili plastične vrećice – objašnjavaju.

Kažu kako će peticiju s prikupljenim potpisima poslati udrugama za zaštitu okoliša, a one od Sabora zatražiti novi zakon o plastičnim vrećicama.
– Tražimo da se donese zakon kojim će se, ako ne zabraniti, bar smanjiti proizvodnja tih vrećica. Mnoge su države već ili zabranile ili smanjile njihovu proizvodnju – pričaju.

I dok je većina Dugorešana spremno podržala učenike u njihovoj akciji i stavila potpis na njihovu peticiju, neki nemaju previše razumijevanja za njihovu akciju.
– Ima onih koji reagiraju pozitivno i podržavaju ovu akciju, ali ima onih koji nisu oduševljeni, pa nas znaju poslati na jedno mjesto… koje je daleko odavde – sa smješkom priznaju.

Potpise protiv plastičnih vrećica učenici prikupljaju na štandu kod semafora u centru Duge Rese, te ispred svoje škole do 13 sati, kao i sutra od 9 do 13.
– Molimo sve koji su zainteresirani za zabranu distribucije jednokratnih plastičnih vrećica da dođu potpisati peticiju. Svaki potpis je važan i zahvaljujemo svima koji se odluče potpisati – poručili su učenici.

Pročitajte i ovo

ZA STARIJE

Ogulinski dom za starije dobit će novo ruho: Kvaliteta života za treću životnu dob