Skini našu aplikaciju

Slušaj i gledaj online

 • weather-image

  26C° Karlovac

 • weather-image

  26C° Duga Resa

 • weather-image

  26C° Ogulin

 • weather-image

  26C° Ozalj

 • weather-image

  25C° Slunj

Županija Podijeli

Susret oduševio, humana gesta još i više

– Hvala svima koji su sudjelovali na ovom osmom susretu, onima koji su oldtimere došli pogledati i razgledati u Karlovcu, Zvečaju, Lešću te Dugoj Resi, zatim članovima kluba i DVD-u Stara Sela, te osobito hvala policiji koja je osigurala nesmetan prolaz kolone sa 84 oldtimera i to na trasi dugoj 70-ak kilometara. Tako je na […]

– Hvala svima koji su sudjelovali na ovom osmom susretu, onima koji su oldtimere došli pogledati i razgledati u Karlovcu, Zvečaju, Lešću te Dugoj Resi, zatim članovima kluba i DVD-u Stara Sela, te osobito hvala policiji koja je osigurala nesmetan prolaz kolone sa 84 oldtimera i to na trasi dugoj 70-ak kilometara.
Tako je na najbolji mogući način danas okončan susret starodobnih vozila, čiji je naziv "Oldtimeri na 4 rijeke" već postao ŽbrandŽ u oldtimerskom svijetu.

Kekić je kazao kako su organizatori Mrežnica Classic Club, zbog sigurnosti i smještajnih kapaciteta, pokušali ograničiti broj sudionika na 50, no interes za sudjelovanjem na ovom susretu starodobnih vozila je sve veći, a očekuje da će tako biti i ubuduće.

Sudionici susreta koji su ove godine pristigli iz raznih dijelova Hrvatske, te Slovenije, Italije, Švedske i Australije, nisu krili svoje zadovoljstvo organizacijom i onime što Mrežnica Classic klub iz godine u godinu daje ljubiteljima starodobnih vozila kroz ovakva događanja.
– Moram reći da je ovdje jako lijepo, po prvi smo puta, čuli smo za susret i odlučili doći, mogu kazati da ćemo i dalje dolaziti, rekao je naš sugovornik iz Svete Jane.
Njegovo mišljenje dijeli i oldtimeraš Giordanno, koji pola godine živi u Trstu, a pola u Istri, no na reli je stigao i oduševljen je.
– Sve je jako dobro, od organizacije do toga što je susret humanitarnog karaktera i to je jako lijepo što se pomaže djeci, kazao je sudionik iz Slovenije, gospodin Alojz koji je stigao u društvu svoje supruge.
– Često smo po oldtimerskim susretima pa možemo ocjenjivati svaki događaj, no ovom dajemo čistu peticu, zaključio je.

Posebnost ovog susreta je i dobrotvornost jer cjelokupan prihod od kotizacije ide za terapijsko jahanje djece s posebnim potrebama.
– Ovo je jedini susret kod nas i u susjednim zemljama s humanitarnim karakterom. Već godinama surađujemo s Konjičkim klubom Karlovac, a to su prepoznali i naši sudionici iz inozemstva koji su prijašnjih godina bili oslobođeni kotizacije, pa su sami izdvajali priloge za terapijsko jahanje mališana. Sada kotizaciju plaću svi, osim za vozila proizvedena prije 1945., pa sakupimo pozamašnu svotu kojom ćemo uljepšati dane djeci koja su to doista zavrijedila – rekao je Kekić, dodavši da će s 22 tisuće kuna 6 mjeseci biti plaćeno jahanje za 13-ero djece s područja Karlovačke županije.

Tijekom susreta, čiji je start te cilj bio na Rogancu, nije bilo ni najmanjeg incidenta, sve je prošlo bez kvarova i problema, a ove godine, nakon dugo vremena, na strani sudionika bilo je i vrijeme, pa je susret napokon prošao bez kiše, dosad vjerne suputnice "Oldtimera na 4 rijeke" koji će prometnicama Karlovačke županije ponovno zavladati točno za godinu dana.

Pročitajte i ovo

NAJNOVIJE O KORONI

Rezultati o koroni za Karlovačku županiju još se čekaju