Skini našu aplikaciju

Slušaj i gledaj online

 • weather-image

  26C° Karlovac

 • weather-image

  25C° Duga Resa

 • weather-image

  24C° Ogulin

 • weather-image

  25C° Ozalj

 • weather-image

  25C° Slunj

Karlovac Županija Podijeli

Svi vodostaji padaju

Nakon što se jučer Dobra izlila iz Đulinog ponora u Ogulinu, a potom vodostaj podigao posvuda nizvodno,  porasli su i Kupa, Korana i Mrežnica. U Karlovcu najviši vodostaj izmjeren je u ponoć – 648 centimetara, pa iako nije dosegao razinu kada se proglašavaju redovne mjere obrane od poplava, na jednom dijelu u gradu Kupa se […]

Nakon što se jučer Dobra izlila iz Đulinog ponora u Ogulinu, a potom vodostaj podigao posvuda nizvodno,  porasli su i Kupa, Korana i Mrežnica.

U Karlovcu najviši vodostaj izmjeren je u ponoć – 648 centimetara, pa iako nije dosegao razinu kada se proglašavaju redovne mjere obrane od poplava, na jednom dijelu u gradu Kupa se izlila. Prema riječima stanovnika Drežnika otvori na obrambenom zidu nisu bili zatvoreni pa je rijeka kroz njih nesmetano poplavila prometnicu, no većih problema nije bilo.

U 9 sati vodostaj Kupe je pao na 623 centimetra i idalje pada. Dobra u Lešću u padu je od sinoć u 22 sata, a u 9 sati jutros vodostaj je iznosio 204 centimetra. Vodostaj Korane i Mrežnice nije nigdje ozbiljno zaprijetio. Zanimljivo je da je kanal Kupa – Kupa noćas u svoje korito primio značajnu količinu vode, pa je i njegov vodostaj narastao na 320 centimetara.

Pročitajte i ovo

110. BRIGADA

110. Brigada slavi 31 godinu od ustroja: Ove godine braniteljski spust rijekom Kupom