Skini našu aplikaciju

Slušaj i gledaj online

 • weather-image

  2C° Karlovac

 • weather-image

  2C° Duga Resa

 • weather-image

  4C° Ogulin

 • weather-image

  2C° Ozalj

 • weather-image

  2C° Slunj

Život AKCIJA IMA I REAKCIJU Podijeli

Tjedan dana stare štence ostavio na cesti, pa mu na vrata pokucala policija i inspekcija

Muškarac iz okolice Duge Rese ostavio je štence, no sigurno se nije nadao ovakvim posljedicama

Tjedan dana stari štenci, veličine ljudskog dlana i još slijepi ostavljeni su u subotu ujutro na području dugoreške Belajske Vinice, na kiši i cesti. Dan kasnije, neodgovornom je vlasniku iz okolice Duge Rese zbog toga na vrata pokucala policija, a danas će to učiniti i veterinarska inspekcija.

Epilog je ovo još jedne u nizu priča o napuštenim životinjama kojih je sve više i koje pojedinci što iz nebrige, što po onoj “već će ih netko naći” ostavljaju gdje stignu – u šumarcima, na cestama, pred trgovinama i autobusnim stanicama, a nesretne životinje padaju na brigu ljudima koji imaju srca za njih.

Plač štenaca koji su bili u kutiji za cipele zapeo je za uho građanima koji su ih sklonili s kiše te zbrinuli, oglasili priču na Facebooku Radio Mrežnice i u našem programu, a onda su ostali građani učinili svoje.

Prema nekim informacijama, ovo nije prvi put da upravo ovaj neodgovorni vlasnik ostavlja štence na cesti jer se ista situacija dogodila i prije 2 godine

Mic po mic, informacija o vlasniku stigla je do policije koja mu je pokucala na vrata. Dalje je sve krenulo onako kako bi trebalo u svakoj uređenoj državi koja brine o napuštenim životinjama i poziva na odgovornost nedogovorne vlasnike. Štenci su vraćeni mami koju još jako trebaju, što će dalje biti s njima ne zna se, a vlasnik će sve morati objasniti i veterinarskoj inspekciji.

Zahvaljujući upornosti građana, brzoj reakciji preko društvenih mreža, a onda i policiji koja na informaciju nije odmahnula rukom već reagirala, ovaj će vlasnik odgovarati, a ova bi priča mogla svima poslužiti kao dobra pouka.

Pročitajte i ovo

KORONA NEDJELJOM

Sedam novooboljelih u Karlovačkoj županiji