Skini našu aplikaciju

Slušaj i gledaj online

 • weather-image

  5C° Karlovac

 • weather-image

  5C° Duga Resa

 • weather-image

  10C° Ogulin

 • weather-image

  6C° Ozalj

 • weather-image

  7C° Slunj

Život SKLONIŠTE ZA NAPUŠTENE Podijeli

U Utinju godišnje stigne 320 napuštenih pasa: 240 ih pronađe dom

Velik se broj pasa udomi zahvaljujući Skloništu i udrugama s kojima surađuju

Oko 1,5 milijuna kuna godišnje potroši Grad Karlovac na skrb o napuštenim životinjama koje najčešće završe u skloništu u Utinji. A tamo ih u zadnje vrijeme baš i nema.

Slika je potpuno drugačija od onih koje smo godinama znali gledati: u boksevima gotovo da i nema pasa. U to se danas uvjerio i gradonačelnik Damir Mandić dok je obilazio sklonište.

– Karlovac je jedan od gradova koji u potpunosti provodi Zakon kada su u pitanju napuštene životinje. Uz svakodnevnu brigu o životinjama Sklonište je dužno kontinuirano raditi na udomljavanju životinja kojima nije pronađen vlasnik jer su sukladno novom zakonu sva skloništa „No kill“.

Ne kupujte pse, udomite ih iz Skloništa

Iako je to rezultiralo puno većim brojem pasa za udomljavanje u Gradu su ipak zadovoljni situacijom.

–  Velik se broj pasa udomi zahvaljujući Skloništu i udrugama s kojima surađuju, poručuju iz gradske uprave i građane pozivaju da nastave s praksom udomljavanja, a ne kupovanja pasa.

-Životinje iz skloništa pod stalnom su veterinarskom skrbi, mikročipirane, cijepljene i kastrirane, što jamči zdrave životinje koje čekaju svoj „zauvijek dom“.

Za godišnji trošak od oko 1,5 milijuna kuna zbrine se oko 320 napuštenih pasa zatečenih na javnim gradskim površinama. Udomljeno bude oko 240 pasa. Osim pasa, Sklonište vodi brigu i o velikim životinjama koje su napuštene.

Pročitajte i ovo

NOVE TEHNOLOGIJE

Roboti pčele učili o “Vlaku u snijegu”, a neki su bili i nestašni na nastavi jer su skakali i kotrljali se