Skini našu aplikaciju

Slušaj i gledaj online

 • weather-image

  27C° Karlovac

 • weather-image

  21C° Duga Resa

 • weather-image

  19C° Ogulin

 • weather-image

  27C° Ozalj

 • weather-image

  21C° Slunj

Županija PLANOVI I RAD Podijeli

U Draganiću se planira ambulanta, nogostup, rekonstrukcija vatrogasnog doma…

I škola u novu školsku godinu kreće s jednim razredom više

Izrada dokumentacije za novu zgradu ambulante, potom nogostup s odvodnjom, rekonstrukcija vatrogasnog doma, opremanje kulturnog centra, tek je dio projekata koji se trenutno provode u općini Draganić.

O njima je bilo riječi na prvom terenskom kolegiju županice Karlovačke županije Martine Furdek Hajdin s jedinicama lokalne samouprave u novom mandatu.

Katastarskom izmjerom u Općini Draganić i okrupnjavanjem čestica značajno je smanjen broj čestica te je izmjera i dalje u tijeku. U tijeku je i izrada projektne dokumentacije za izgradnju nove zgrade u kojoj će biti smještena ambulanta opće i dentalne medicine, kojom će se poboljšati uvjeti pružanja zdravstvene zaštite mještanima općine Draganić.

Općina Draganić planira izradu projektne dokumentacije za izgradnju nogostupa sa sustavom odvodnje na dionici ceste koja spaja Bencetiće i Tuškane te cestu u Mrzljakima. Realizacijom navedenog projekta povećat će se sigurnost svih dionika u prometu, kako pješaka i biciklista, tako i vozača, izvijestila je načelnica Anica Domladovac.

Kontinuirano se radi na rekonstrukciji Vatrogasnog doma Draganić te na uređenju i opremanju kulturnog centra kako bi se mještanima omogućio kvalitetan prostor za rad i provođenje različitih društvenih aktivnosti. Projekti će se prijaviti na Mjeru 7.4.1. kako bi se povukla financijska sredstva za potpunu realizaciju projekata.  Načelnica je spomenula kako je planirana i rekonstrukcija te opremanje sportskog centra u Draganiću kojim bi se uredili prostori i svlačionice sportskog centra.

Od svega, najbolja vijest je i ta što će OŠ Draganić u novu školsku godinu krenuti s jednim razredom više, u njemu će biti 17 učenika, pa tako ova škola sada broj 201 učenika.

Pročitajte i ovo

SJEDI 5

Odličan uspjeh karlovačkih gimnazijalaca: Kada nešto voliš, ništa ti nije teško