Skini našu aplikaciju

Slušaj i gledaj online

 • weather-image

  -3C° Karlovac

 • weather-image

  -3C° Duga Resa

 • weather-image

  -5C° Ogulin

 • weather-image

  -3C° Ozalj

 • weather-image

  -4C° Slunj

Županija OGULINSKI SLUČAJ Podijeli

U HDZ-u tvrde: Gradonačelnik Ogulina nije u zakonskom roku prijedlog proračuna dao Gradskom vijeću na donošenje

Prijedlog proračuna predao je svakom vijećniku ponaosob 30. studenog, a nije provedeno ni javno savjetovanje

Gradonačelnik Ogulina nije ispoštovao zakonski rok za donošenje proračuna, ustvrdili su danas HDZ-ovi sad već bivši vijećnici Zlata Kurelac i Ivica Porubić i predsjednik ogulinskog HDZ-a Tomislav Lipošćak na pressici u Karlovcu.

-U samom Zakonu o proračunu stoji da gradonačelnik utvrđuje prijedlog proračuna i predaje ga predstavničkom tijelu na donošenje do 15. studenog tekuće godine. Međutim gradonačelnik Ogulina nije ispoštovao taj rok zakona već je prijedlog predao 30. studenog svakom vijećniku ponaosob. Također, nisu proveli savjetovanje sa zainteresiranom javnošću u trajanju od 30 dana, pa tako ni taj rok nije ispoštovan, već se savjetovanje provodilo dva tjedna. Tako kada pogledamo obrazloženje financijskog plana za 2019. spominje se smanjenje prireza, poreza na dohodak sa deset na pet posto i to počevši od 1. siječnja ove godine. Međutim, kako nije provedeno savjetovanje sa zainteresiranom javnošću koje je moralo biti provedeno sukladno Zakonu o pravu na pristup informacijama možemo zaključiti kako se ovdje radi samo o manipulaciji građanima pred predstojeće izbore, istaknula je Zlata Kurelac.

– Je li raskidanje koalicije s koalicijskim partnerima bez ikakvog rješenja i volje za dogovorom u cilju dobrih i konstruktivnih odluka za Ogulin? Očito da nije, očito je glavni cilj bio izazvati krizu i nove izbore i loviti političke bodove u mutnom, kazao je Porubić.

-Gradonačelnik Ogulina i ogulinski SDP spotaknuli su se već na prvoj stepenici kada u zakonskom roku nisu predali predstavničkom tijelu prijedlog proračuna, a kada sam samog gradonačelnika na sastanku 11. prosinca pitao zašto to nije učinio odgovorio mi je da odgovore potražim drugim kanalima, pa neka sada mediji budu jedan od kanala. Sada je svima jasno da je sve ovo bio jedan politički igrokaz u kojem se fokus želio pomaknuti od stvarne odgovornosti SDP-a za izazvano stanje i krizu vlasti u Ogulinu i eventualno uhvatiti koji politički poen i svaliti krivnju na neke druge političke aktere u Gradu Ogulinu, zaključio je predsjednik ogulinskog HDZ-a Tomislav Lipošćak.

Pročitajte i ovo

CUGA NA KIOSKU

Ni Karlovac ni Duga Resa neće ići pulskim stopama i donositi odluke o zabrani prodaje pića na kioscima