Skini našu aplikaciju

Slušaj i gledaj online

 • weather-image

  -0C° Karlovac

 • weather-image

  -0C° Duga Resa

 • weather-image

  1C° Ogulin

 • weather-image

  -0C° Ozalj

 • weather-image

  -1C° Slunj

Karlovac NEMA VAN Podijeli

U karlovačkom Domu Sv. Antun zaraženo 30 korisnika i troje djelatnika

Nitko od korisnika ne smije izlaziti iz svoje sobe. Ništa im ne nedostaje osim informacija

Koronavirus i dalje stanuje u Domu umirovljenika Karlovac. Od ukupno 30 korisnika koji su pozitivni većina je u bolnici u Karlovcu i Ogulinu, ali osmero se još uvijek nalazi u domskom stacionaru odakle je zaraza i krenula.

U domu su posebni uvjeti života, nitko od korisnika ne smije izlaziti iz svoje sobe, otkriva za naš radio ravnateljica Štefica Ljubić Mlinac. Nikome ništa ne nedostaje, dodaje. Osim informacija.

-Oni su sada zatvoreni u svojim sobama jer se bojimo širenja zaraze. U jednokrevetnim i dvokrevetnim sobama korisnici su prisiljeni biti unutar četiri zida i ne izlaziti van. Isto tako je i u trokrevetnim sobama na stacionaru i smatram da je njima još teže. Oni ne smiju izlaziti u hodnik jer se bojimo da bi se zaraza proširila.

Dok je korona u domu tamo nema ni cijepljenja protiv gripe

Osmero zaraženih štićenika koji su još u domu, uskoro bi trebali biti izmješteni. No, i nakon toga, ostaje onih koji imaju povišene temperature koje u Domu moraju provjeriti.

-Testirat ćemo sve te korisnike da vidimo jesu li COVID pozitivni. Moramo pričekati neko vrijeme, da budemo sigurni da smo se riješili korone. Kada budemo stoposto sigurni, sukladno epidemiološkim mjerama, onda će i korisnici moći  izaći iz svojih soba i kretati se unutar stambenog prostora i našeg dvorišta, naglasila je ravnateljica.

U domu je i troje zaraženih medicinskih djelatnika dok je 20 medicinskih djelatnika u samoizolaciji zbog kontakta sa zaraženima.

Sve dok je koronavirus prisutan u domu nema ni cijepljenja protiv gripe.

Pročitajte i ovo

ZBOG KORONE

MIOŠ prva škola u Karlovačkoj županiji koja sutra počinje s on-line nastavom. Trajat će bar do 12. prosinca