Skini našu aplikaciju

Slušaj i gledaj online

 • weather-image

  18C° Karlovac

 • weather-image

  18C° Duga Resa

 • weather-image

  17C° Ogulin

 • weather-image

  17C° Ozalj

 • weather-image

  18C° Slunj

Karlovac FUSE-FESTIVAL Podijeli

U Karlovcu film “Bonaca” Josipe Vulić osvojio Grand prix na prvom FUSE festivalu

FUSE je festival igrano – eksperimentalnog filma kojeg je u Karlovcu organizirala mlada ekipa Kinokluba Karlovac

Film “Bonaca” osvojio je Grand prix na prvom FUSE filmskom festivalu u Karlovcu.

Autorica je Josipa Vulić koja je za “Bonacu” dobila i nagradu za najbolju direktoricu fotografije. FUSE – festival igrano-eksperimentalnog filma za autore od 18 do 29 godina, kojeg je proteklog vikenda orgnizirao Kinoklub, prvi je na koji se ikad prijavila, a sudeći po rezultatima, za ime Josipe Vulić će se još čuti.

U natjecateljskoj kategoriji prikazana su 22 filma plus jedan izvan kategorije. Osim spomenute dvije nagrade dodijeljene su još tri. Anđelo Semolić svojim filmom “The silent struggle” osvojio je nagradu za najboljeg redatelja. Nagrada za najboljeg montažera odlazi  u Peru, a osvojio ju je Carlos Ormeño Palma s filmom “Understand”. O ovim nagradama odlučivao je stručni žiri u sastavu Damir Čučić, Jelena Modrić i Ivan Sikavica.

Nagrada publike otišla je u ruke Svena Batinića, koji je već prije sudjelovao na Four River Film Festivalu. Njegov film “Univerzalni studentski film eksperimentalnom metodologijom” osvojio je publiku.

Festival FUSE – Film Under Sever Experiment, novi je festivalski uradak Kinokluba Karlovac održan na Maloj sceni Hrvatskoga doma koja se pokazala i kao sjajna filmska pozornica. Ovoga puta organizaciju je preuzela mlada ekipa Lucija Češkić, Marko Kekić i Laura Pribanić te brojni drugi koji su sudjelovali u stvaranju njihovog festivalskog prvijenca. Odlučni u tome da eksperimentalnom filmu daju zasluženu pažnju, već najavljuju novo izdanje FUSE-a.

Foto: Marko Kekić/Eva Basta

Pročitajte i ovo

ZAHLADILO JE

Gradska toplana počela grijati Karlovčane