Skini našu aplikaciju

Slušaj i gledaj online

 • weather-image

  17C° Karlovac

 • weather-image

  19C° Duga Resa

 • weather-image

  18C° Ogulin

 • weather-image

  16C° Ozalj

 • weather-image

  19C° Slunj

Jandrokovića koji je jučer bio viralni hit su skinuli s interneta i od njegove fotografije napravili letak koji je osvanuo na raznim lokacijama u Zagrebu. Pod fotografijom je i HDZ-ov broj telefona Jandroković u kupaćima sad je i na posterima po Zagrebu: Pod fotku su stavili i HDZ-ov telefon Taburei, ladičari, dvosjedi... Sve je dio malog namještaja s kojim se mogu lijepo namjestiti manji životni prostori, a da i dalje izgledaju elegantno i da se po potrebi može lako napraviti novi razmještaj 10 važnih komada namještaja za život u malenom prostoru Engleska nogometna Premier liga objavila je da je postigla dogovor o prodaji TV prava za prijenose utakmica Sky Sportsu, BT Sportu, Amazon Prime Videu i BBC Sportu vrijedan oko 5,5 milijardi eura za razdoblje od 2022. do 2025. godine, odnosno za sezone 2022/23., 2023/24. i 2024/25.  Iznos je približno isti kao i prethodni trogodišnji ugovor, odnosno oko 1,83 milijarde eura po sezoni, a postignut je izravnom pogodbom umjesto na javnom natječaju. Za dogovor izravnom pogodbom sa dosadašnjim partnerima Premier liga je zbog pandemije korona virusa dobila dozvolu britanske vlade.  Tako je Premier liga i dalje na vrhu liste kad je u pitanju novac od prodaje tv prava. Na drugom mjestu je francuska prva liga sa prihodom od 1,172 milijarde eura po sezoni (2020.-2024.), pa Bundesliga 1,16 milijardi (2017.-2021.), dok je španjolska Primera četvrta s 1,14 milijardi (2019.-2022). Na petom mjestu je talijanska Serie A s 973 milijuna eura po sezoni (2018.-2021.). Premiership prodao televizijska prava za pet i pol milijardi eura Obilježavajući 76. obljetnicu Križnog puta, predsjednik Vlade Andrej Plenković položio je u petak vijenac i zapalio svijeću pred zajedničkom grobnicom pokraj Spomen-crkve Muke Isusove u Maclj Premijer: Osuda zločina i pijetet prema žrtvama jedini je put ka zacjeljivanju rana iz prošlosti

Karlovac Županija Podijeli

Udruge punom parom počele s aktivnostima

Centar za civilne inicijative (CCI), kaže voditelj karlovačkog ureda Milan Medić, nastavlja provođenje projekta e-misija. – Mi radimo edukaciju udruga za profesionalno funkcioniranje i sve udruge žele naučiti vještine socijalnog menagementa mogu se obratiti ovdje u Centar. Inače, taj program ide srijedom od 9 do 14 sati. Do sada je više od 40 udruga zatražilo […]

Centar za civilne inicijative (CCI), kaže voditelj karlovačkog ureda Milan Medić, nastavlja provođenje projekta e-misija.

– Mi radimo edukaciju udruga za profesionalno funkcioniranje i sve udruge žele naučiti vještine socijalnog menagementa mogu se obratiti ovdje u Centar. Inače, taj program ide srijedom od 9 do 14 sati.

Do sada je više od 40 udruga zatražilo pomoć od registriranja svoga rada, do različitih akata potrebnih za funkcioniranje. Osjeća se određeni napredak u djelovanju civilnih incijativa, kaže Medić.

– Vrlo sam pozitivan jer stanje kakvo je danas u odnosu na ono kako je bilo prije pet, petnaest ili dvadesetpet godina u svakom slučaju je bolje – dodao je Medić.

Udruga Carpe Diem i Bratstvo Svetog Mihovila svoje aktivnosti usmjerili su na pripreme za 5. Sajam vlatelinstva koji će se održati iduće godine. Tako će se raditi i na srednjovjekovnoj poeziji, učiti glagoljica, a osnovane su i kazališna i plesna sekcija.

– Kazališna sekcija radi u suradnji sa Kazališnim kotlom i pozivamo sve zainteresirane koji se žele okušati u tom izričaju da nam se jave, također i za ples. Plesovi su pučki koji isto tako imaju neku temu, pričaju određenu priču, a uzeti su hrvatske prošlosti, 15. i 16. stoljeća – kazala je predsjednica Carpe Diema Aleksandra Podrebarac.

Osim toga Carpe Diem organizira i srednjovjekovne radionice za učenike osnovnih i srednjih škola o karlovačkoj povijesti.

– Cilj je da kroz te radionice djeca i mladi nauče kako se nekad živjelo, radilo, kako je izgledao ondašnji život. Osim toga prezentiramo i kulinarstvo 16. stoljeća. Uskoro nam iz tiska izlazi i kuharica "Fina jela dubovačke vlastele i puka" – istaknula je Podrebarac.

Za ljubitelje dokumentarnih filmova u Centru u Grabriku projekcije nudi Udruga Poluga. Raznih su tematika i održavaju se svakog četvrtka od 21 sat.

– Tematika filmova je globalizacija, utjecaj medija, korporacije… uglavnom aktivističke tematike što je dosta zanimljivo – kaže predsjednik Udruge Vjekoslav Šipek.

Poluga se inače bavi urbanom kulturom mladih u Karlovcu.

– Dio udruge bavi se organizacijom koncerata karlovačkih bendova, dok se drugi bavi elektronskom glazbom karlovačkih DJ-a i producenata – pojasnio je Šipek.

Pročitajte i ovo

BIRAČ O DOMU

“U Domu umirovljenika u Karlovcu ne poznaju transparentnost”