Skini našu aplikaciju

Slušaj i gledaj online

 • weather-image

  7C° Karlovac

 • weather-image

  7C° Duga Resa

 • weather-image

  6C° Ogulin

 • weather-image

  5C° Ozalj

 • weather-image

  6C° Slunj

Karlovac Županija Podijeli

Udruge punom parom počele s aktivnostima

Centar za civilne inicijative (CCI), kaže voditelj karlovačkog ureda Milan Medić, nastavlja provođenje projekta e-misija. – Mi radimo edukaciju udruga za profesionalno funkcioniranje i sve udruge žele naučiti vještine socijalnog menagementa mogu se obratiti ovdje u Centar. Inače, taj program ide srijedom od 9 do 14 sati. Do sada je više od 40 udruga zatražilo […]

Centar za civilne inicijative (CCI), kaže voditelj karlovačkog ureda Milan Medić, nastavlja provođenje projekta e-misija.

– Mi radimo edukaciju udruga za profesionalno funkcioniranje i sve udruge žele naučiti vještine socijalnog menagementa mogu se obratiti ovdje u Centar. Inače, taj program ide srijedom od 9 do 14 sati.

Do sada je više od 40 udruga zatražilo pomoć od registriranja svoga rada, do različitih akata potrebnih za funkcioniranje. Osjeća se određeni napredak u djelovanju civilnih incijativa, kaže Medić.

– Vrlo sam pozitivan jer stanje kakvo je danas u odnosu na ono kako je bilo prije pet, petnaest ili dvadesetpet godina u svakom slučaju je bolje – dodao je Medić.

Udruga Carpe Diem i Bratstvo Svetog Mihovila svoje aktivnosti usmjerili su na pripreme za 5. Sajam vlatelinstva koji će se održati iduće godine. Tako će se raditi i na srednjovjekovnoj poeziji, učiti glagoljica, a osnovane su i kazališna i plesna sekcija.

– Kazališna sekcija radi u suradnji sa Kazališnim kotlom i pozivamo sve zainteresirane koji se žele okušati u tom izričaju da nam se jave, također i za ples. Plesovi su pučki koji isto tako imaju neku temu, pričaju određenu priču, a uzeti su hrvatske prošlosti, 15. i 16. stoljeća – kazala je predsjednica Carpe Diema Aleksandra Podrebarac.

Osim toga Carpe Diem organizira i srednjovjekovne radionice za učenike osnovnih i srednjih škola o karlovačkoj povijesti.

– Cilj je da kroz te radionice djeca i mladi nauče kako se nekad živjelo, radilo, kako je izgledao ondašnji život. Osim toga prezentiramo i kulinarstvo 16. stoljeća. Uskoro nam iz tiska izlazi i kuharica "Fina jela dubovačke vlastele i puka" – istaknula je Podrebarac.

Za ljubitelje dokumentarnih filmova u Centru u Grabriku projekcije nudi Udruga Poluga. Raznih su tematika i održavaju se svakog četvrtka od 21 sat.

– Tematika filmova je globalizacija, utjecaj medija, korporacije… uglavnom aktivističke tematike što je dosta zanimljivo – kaže predsjednik Udruge Vjekoslav Šipek.

Poluga se inače bavi urbanom kulturom mladih u Karlovcu.

– Dio udruge bavi se organizacijom koncerata karlovačkih bendova, dok se drugi bavi elektronskom glazbom karlovačkih DJ-a i producenata – pojasnio je Šipek.

Pročitajte i ovo

MOST ZA RAZVOJ GAZE

Most Gaza – Banija nije izmišljotina: Isplaniran je još 1959., a i sada je u GUP-u Karlovca