Skini našu aplikaciju

Slušaj i gledaj online

 • weather-image

  3C° Karlovac

 • weather-image

  3C° Duga Resa

 • weather-image

  2C° Ogulin

 • weather-image

  3C° Ozalj

 • weather-image

  2C° Slunj

Karlovac LIJEK JE U NAMA Podijeli

Upis u Hrvatski registar matičnih stanica u Karlovcu

Zdravi građani od 18 do 40 godina mogu postati potencijalni donatori koštane srži ako dođu danas od 16 do 18 sati u Grabrik

Karlovčani i svi ostali koji to žele, a dobrog su zdravlja i stari od 18 do 40 godina danas u Karlovcu mogu ući u Hrvatski registar dobrovoljnih darivatelja krvotvornih matičnih stanica.

Zaklada Ana Rukavina u suradnji s Udrugom Leptirići i Inner Wheel klubom Karlovac organiziraju akciju upisa u prostorijama udruge, Maksimilijana Vrhovca 5 od 16 do 18 sati.

– Proces upisa obuhvaća popunjavanje pristupnice i zdravstvenog upitnika te davanje uzorka krvi za HLA tipizaciju kojim se utvrđuju antigeni tkivne snošljivosti.

– Upis u Hrvatski registar prvi je korak koji je potrebno ispuniti kako bi se pomoglo teško oboljelima od akutnog oblika leukemije te bolesnika s teškim oštećenjem koštane srži diljem svijeta.

Do sada je djelovanjem Zaklade Ana Rukavina i Hrvatskog registra, koji je dio svjetskog registra (Bone Marrow Donors Worldwide) upisano 60.250 potencijalnih darivatelja krvotvornih matičnih stanica. Šansa za život pružena je za 95 oboljelih u Hrvatskoj i inozemstvu.

Pročitajte i ovo

RESPEKTABILNA GODIŠNJICA

Gala koncert Karlovačkog tamburaškog orkestra za 75 godina rada