Skini našu aplikaciju

Slušaj i gledaj online

 • weather-image

  5C° Karlovac

 • weather-image

  5C° Duga Resa

 • weather-image

  4C° Ogulin

 • weather-image

  5C° Ozalj

 • weather-image

  4C° Slunj

Hrvatska PROGNOZA Podijeli

Uživajte u suncu i toplom vremenu. Krajem tjedna stiže kiša, možda i više nego obilna

Sve do četvrtka ugodno, toplo i sunčano

Ako je suditi po prognozi vremena do kraja tjedna, još danas, sutra i u četvrtak uživat ćemo u toplom i stabilnom vremenu. Potom stiže kiša.

Državni hidrometeorološki zavod najavljuje stabilno vrijeme, prevladavajuće sunčano, suho i iznadprosječno toplo.

Osobito će u srijedu i četvrtak biti vrlo toplo, ponegdje i vruće uz izraženu južinu, pad tlaka te umjeren do jak jugozapadnjak, na Jadranu i jugo. Udari vjetra mogu ponegdje biti i olujni, pogotovo u gorju.

S četvrtkom pristiže nestabilan zrak

U četvrtak i petak će pritjecati vrlo nestabilan zrak bogat vlagom, a u mogućem scenariju stvaranja ciklone južno od Alpa kišovito bi bilo još i u subotu.
U takvoj situaciji, a prema trenutno dostupnim prognozama, ponovno treba biti spreman na ponegdje obilnu oborinu, osobito duž obale i krajevima uz Jadran pri čemu će promjena vremena najprije zahvatiti zapad Hrvatske.

Vrlo je vjerojatno da će lokalno pasti i više od 100 mm kiše, moguće i u kratkom periodu u obliku intenzivnih pljuskova s grmljavinom ili olujnih nevremena što može uzrokovati bujične i urbane poplave.
S prolaskom spomenutih sinoptičkih sustava i pritjecanjem osjetno hladnijeg zraka tijekom vikenda će vjerojatno biti i jake, moguće i olujne bure, pogotovo na sjevernom Jadranu.

Pročitajte i ovo

PROGNOZA

Danas temperatura do 6 stupnjeva, magla bi se mogla razići sredinom dana