Radio Mrežnica
Podijeli

“Varijanta A pruge se pojavila da smiri Belajske Poljice”

Tajnik Mile Sokolić kaže kako je druga varijanta predložena da se ne bi dizala prašina pred lokalne izbore.
– Pretpostavljam, po prirodi stvari, da će se Županijska skupština odlučiti za C varijantu, ovu preko Jelaša. Prije svega, Grad Karlovac ne bi donio odluku – jer su političke relacije takve – koja bi bila u suprotnosti sa Županijom; radi se o političkoj grupaciji koja obnaša vlast i na jednoj i na drugoj stvari. Osim toga, Karlovac je ipak najjači faktor u županiji, imaju najveću težinu. Izjasnili su se za to da im je najprihvatljivija varijanta C, prema tome, vrlo će teško ostalim biti oponirati Gradu Karlovcu – ocijenio je Sokolić.

Smatra kako se varijanta povoljnija za Belajske Poljice, tzv. A, pojavila samo kako bi smirila tamošnje stanovnike.
– Radi se o tome da su se ove druge varijante pojavile kao alternativa da se ne diže jako velika prašina pred lokalne izbore. Treba, dakle, smiriti stanovništvo na određenom prostoru; to su normalne stvari koje se tu događaju, a onda, kad završi sve te stvari, postupit će se onako kako je planirano – rekao je Sokolić.

Bez obzira koja trasa buduće pruge bude izabrana, ona će rušiti najmanje 40-ak kuća. Njihovim vlasnicima Zelena lista preporučuje da se udruže jer inače neće dobiti pravičnu naknadu.
– Stanovnici kojih se to tiče, a sad se to već zna, preporučujem da osnuju udrugu. Dakle, da se organiziraju, osnuju udrugu i koordiniraju zajednički te pravne poslove koji će biti. Ako to ne naprave, ako budu išli pojedinačno, onda će, zapravo, izgubiti. Samo će oni koji su vještiji, koji će si moći dozvoliti pravnu pomoć, oni će doći do neke kompenzacije i naknade, koja na neki način zadovoljava njihove interese. Ali, uzme li se u obzir sve ono što će se događati, ne znam koja je to pravična nagrada – naglasio je Sokolić, upozorivši na nedostatak dugoročnog planiranja i prostornih planova svih razina koji točno određuju gdje će se što i kada graditi.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More