Skini našu aplikaciju

Slušaj i gledaj online

 • weather-image

  18C° Karlovac

 • weather-image

  18C° Duga Resa

 • weather-image

  17C° Ogulin

 • weather-image

  17C° Ozalj

 • weather-image

  17C° Slunj

Županija Podijeli

Vatrogasci spriječili tragediju u Kasaru

Brzom intervencijom vatrogasaca požar je ugašen i do najgorega, na sreću, nije došlo, kaže Predsjednik dugoreške Vatrogasne zajednice Josip Zlatunić. Zapalila se smola Vatrogasci su ustanovili da je došlo do zapaljenja smole u dimnjaku, zbog lošeg održavanja dimnjaka u stanovima. A zbog neočišćene smole u dimnjaku može izgoriti cijela zgrada, upozorava Zlatunić. Štednjaci i peći […]

Brzom intervencijom vatrogasaca požar je ugašen i do najgorega, na sreću, nije došlo, kaže Predsjednik dugoreške Vatrogasne zajednice Josip Zlatunić.

Zapalila se smola

Vatrogasci su ustanovili da je došlo do zapaljenja smole u dimnjaku, zbog lošeg održavanja dimnjaka u stanovima. A zbog neočišćene smole u dimnjaku može izgoriti cijela zgrada, upozorava Zlatunić.

Štednjaci i peći moraju se čistiti redovito, ali se u praksi uglavnom ne događa.

Rješenje je kontrolirano spaljivanje dimnjaka, a što je na starim zgradama u Kasaru neizvedivo, stoga dimnjaci moraju biti čisti da ne dođe do požara.

Vatrogasni zapovjednik Zlatunić građane upozorava da u potkrovlja ne puštaju dim kako bi zadimili meso jer zagušenjem dimnjaka može izgorjeti cijela kuća.

Pročitajte i ovo

DOBRODOŠLA POMOĆ

Barilović pomaže ugostiteljima: Bez poreza na potrošnju i komunalne naknade