Slušaj i gledaj online

 • weather-image

  10C° Karlovac

 • weather-image

  10C° Duga Resa

 • weather-image

  10C° Ogulin

 • weather-image

  10C° Ozalj

 • weather-image

  9C° Slunj

Županija POTENCIJALI Podijeli

Veleposlanik SAD-a u Karlovcu: Županija izgleda kao mjesto za američke investitore

Robert Kohorst obišao je i Opću bolnicu Karlovac te tvrtku General Electric

Amerikanci traže dobre investicije, a Karlovačka županija izgleda kao mjesto gdje bi trebali tražiti. Rekao je veleposlanik Sjedinjenih Američkih država u Hrvatskoj Robert Kohorst nakon sastanka sa županom Damirom Jelićem.

Razgovaralo se o potencijalima koje naša županija ima za ulaganja, naglasio je i župan zahvalivši na otvorenim vratima američkog veleposlanstva županiji.

– Otvoreni su nam za bilo koji oblik komunikacije putem oonoga što je interes biznisa, a to je ulaganje u one dijelove za koje mi smatramo da imamo komparativne prednosti. Jedna od njih može biti i turizam, dodao je Jelić.

Iako na umu nema konkretne kompanije koje bi mogle investirati u Karlovačkoj županiji, veleposlanik Kohorst je naglasio kako to što ovdje postoji niz uspješnih tvrtki sa stručnom radnom snagom je dovoljna za njihovo dolazak.

– Ne samo zbog ljepota županije već mislim da ovdje ima velikog potencijala za sklapanje poslova između SAD-a i Hrvatske. Ovdje imamo General Electric, ali mislim da je županija spremna krenuti dalje i privući još američkih investicija i Veleposlanstvo SAD-a se raduje suradnji sa županijom na stvaranju većih poslovnih prilika, rekao je Kohorst.

Veleposlanik je posjetio i karlovačku Opću bolnicu u kojoj će se novcem američke vlade urediti heliodrom. Tamo su ga uz čelništvo bolnice dočekali i studenti medicine iz Amerike, Kanade, Engleske i Australije koji su na vježbama u bolnici. Obići će i General Electric na Maloj Švarči.

Pročitajte i ovo

ODABRALI SINDIKATI

Četvrtak je dan za štrajk škola u Karlovačkoj županiji