Skini našu aplikaciju

Slušaj i gledaj online

 • weather-image

  19C° Karlovac

 • weather-image

  19C° Duga Resa

 • weather-image

  17C° Ogulin

 • weather-image

  19C° Ozalj

 • weather-image

  18C° Slunj

Županija Podijeli

Vijećnici izabrali nove-stare čelnike

Sjednica na kojoj se, po riječima Nikole Pavića, ‘ne samo siluje, nego skrnavi demokracija’, održana je s točkama koje su vijećnici svojedobno već prošli, no sjednice na kojima se o tome raspravljalo, pa tako i donesene odluke, zbog nezakonitosti je poništio Središnji ured državne uprave. Bio je to razlog za današnji ponovni izbor predsjednika i […]

Sjednica na kojoj se, po riječima Nikole Pavića, ‘ne samo siluje, nego skrnavi demokracija’, održana je s točkama koje su vijećnici svojedobno već prošli, no sjednice na kojima se o tome raspravljalo, pa tako i donesene odluke, zbog nezakonitosti je poništio Središnji ured državne uprave. Bio je to razlog za današnji ponovni izbor predsjednika i zamjenika Vijeća, te članova Poglavarstva i zamjenika načelnice.

– Ako smo mi griješili 3 godine, zar vi morate ovih 8 mjeseci – pitao je Pavić, a na odgovor da ne čine grešku, on izjavio: Onda smo mi svi ovdje mutavi! – Ako si ti mutav, ja nisam – uzvratio mu je Milorad Martinović, a njihov je razgovor, udarajući šakom po stolu, morala smiriti i načelnica.

Učinjeno je to bez HDZ-ovih i SDSS-ovih, te jednog bivšeg HSLS-ovog, sada nezavisnog vijećnika, koji su sjednicu napustili prije usvajanja dnevnog reda.

Oporba tvrdi: nezakonito; vladajući: po zakonu!

Da će i ova sjednica biti poništena, kao i prethodne, jer se ne poštuje zakon, Statut ni Poslovnik, ustvrdio je bivši načelnik Nebojša Andrić, koji je naglasio kako samo želi da se poštuju zakoni RH i izjavio: ‘Tko će ih poštivati, neka ostane; tko ne – neka se seli’, slično je spočitnuo i njegov nekadašnji zamjenik Nikola Pavić, no SDP-ova Vlasta Ljepović, kao i načelnica, bivša HDZ-ova, Božidara Turnšek odvratile su da se sve radi legalno, nakon savjetovanja sa Središnjim državnim uredom za upravu.
– Bili smo u Središnjem uredu i savjetovano nam je da se upravo ovako napravi jer je bilo priče da nema tko sazvati sjednicu. Ne može se dovesti u pat poziciju zbog jedne greške; priznamo mi grešku, tih 15 minuta, i ponavljamo sjednicu upravo onako kako nam je savjetovano: da najprije konstituiramo vlast, a onda idemo s onim točkama koje možemo odraditi u jednoj sjednici – izjavila je Turnšek.

Tako je 7 vladajućih vijećnika za njenog zamjenika izabralo Dušana Vujića, kao i članove Poglavarstva Adisu Dizdarević, Mijata Bilića i Milana Novakovića, za predsjednika Vijeća Dušana Crnkovića, a Mirsada Bajramovića za potpredsjednika. Baš kao i na sjednici koja je, rečeno je, poništena jer nije sazvana na vrijeme, već održana 15 minuta nakon one na kojoj je Turnšek izabrana za Andrićevu nasljednicu.

Nova sjednica Općinskog vijeća, na kojoj bi se trebale naći iznimno važne točke za funkcioniranje jedne općine, poput proračuna i sl., trebala bi biti održana za osam dana.

Pročitajte i ovo

ZLATNA KUNA

HS Produkt, Bukva commercium i INP Croatia dobitnici ovogodišnje Zlatne kune: Tajna uspjeha je u kontinuiranom radu