Skini našu aplikaciju

Slušaj i gledaj online

 • weather-image

  13C° Karlovac

 • weather-image

  13C° Duga Resa

 • weather-image

  11C° Ogulin

 • weather-image

  12C° Ozalj

 • weather-image

  12C° Slunj

Županija VJERODOSTOJNO Podijeli

Vlada za povjerenicu za Ogulin imenovala bivšu karlovačku dogradonačelnicu poznatu po sukobu interesa

Sukob interesa Marine Kolaković utvrdilo je Povjerenstvo za spriječavanje sukoba interesa prije dvije godine

Vlada je na svojoj jučerašnjoj sjednici imenovala povjernicu za Grad Ogulin čiji je gradsko vijeće ujedno i raspustila.

Riječ je o Marini Kolaković koja će u svojim rukama imati raspisivanje novih izbora u Ogulinu, ali i voditi i najnužnije poslove iz resora vijeća.

Povjerenica za Oguliin nekadašnja je dogradonačelnica Karlovca i  nekadašnja potpredsjednica HSS-a koja je široj javnosti postala poznata zbog sukoba interesa dok je obnašala ovu dužnost.

Podsjetimo, odnosilo se to na činjenicu da je Kolaković u vrijeme dok je bila dogradonačelnica, kao članica Povjerenstva za subvencioniranje kamata i svojoj vlastitoj tvrtki dodijelila subvenciju, a utvrdilo je to i povjerenstvo kojem je tada na čelu bila Dalija Orešković.

Odluka Povjerenstva za spriječavanje sukoba interesa tako navodi da je “sudjelovanjem u radu Povjerenstva za subvencioniranje kamata Grada Karlovca i glasanjem na 2. sjednici 25. listopada 2011. za donošenje Odluke o dodjeli subvencija za kamate trgovačkom društvu Eurotrade d.o.o. u kojem dužnosnica ima 25 % udjela u vlasništvu (temeljnom kapitalu), dužnosnica Marina Kolaković nije očuvala nepristranost i vjerodostojnost u obnašanju  javne dužnosti te povjerenje građana, te je time počinila povredu načela djelovanja propisanih čl. 5. stavkom 1. ZSSI-a”.

Karlovačka oporba tražila je njenu ostavku, no Kolaković je s mjesta zamjenice gradonačelnika otišla “prirodnim putem”, odnosno završetkom mandata.

Zanimljivo je da je iznos subvencionirane kamate u zahtjevu 1713,25 kuna. U istoj odluci Povjerenstvo navodi da će predmet bez odgađanja dostaviti nadležnom državnom odvjetništvu. Bilo je to u odluci 7. listopada 2016. godine. DORH još do danas nije odgovorio na naš upit u kojoj je fazi ovaj predmet.

Inače, Kolaković je nakon dogradonačelničkog posla prije godinu dana uspjela naći novi, također dobar posao i to ni manje ni više nego u Uredu državne uprave Karlovačke županije kao zamjenica predstojnice.

Pročitajte i ovo

SPORNO IMENOVANJE

Državno odvjetništvo zatražilo izvide u slučaju imenovanja u ŽUC-u, a Inspektorat dobio dva podneska