Skini našu aplikaciju

Slušaj i gledaj online

 • weather-image

  -0C° Karlovac

 • weather-image

  -1C° Duga Resa

 • weather-image

  1C° Ogulin

 • weather-image

  -1C° Ozalj

 • weather-image

  -3C° Slunj

Županija NEMA DRUGIH ODUSTAJANJA Podijeli

Vojna ambulanta u Karlovcu neće biti dom umirovljenika. To je jedini projekt od kojeg je Županija odustala

Smještaj u bivšoj vojnoj ambulanti bio bi preskup za korisnike

Vojna ambulanta u Karlovcu neće biti dom umirovljenika. Od tog je projekta Karlovačka županija odustala, potvrdila je na današnjem aktualcu Županijske skupštine dožupanica Martina Furdek Hajdin.

Podsjetimo, za bivšu vojnu ambulantu, koju je država darovala županiji, naveliko se najavljivalo kako će biti preuređena za proširenje kapaciteta Doma umirovljenika “Sveti Antun” i to za smještaj oboljelih od Alzheimerove bolesti. No, od svega ipak neće biti ništa, a doznalo se to danas nakon što je SDP-ov potpredsjednik Skupštine Ivan Vuković pitao koliko županija ima projekata za koje je napravljena dokumentacija i koji su u ladicama te koliko je za njih potrošeno novca.

– Ja mogu navesti jedan projekt za koji znam da ga je Karlovačka županija naručila, platila i odustala od realizacije, a to je projekt uređenja vojne abmulante u karlovačkoj Zvijezdi koja je trebala biti za smještaj oboljelih od Alzheimera. Kada smo došli do troškovnika koji je uključivao energetsku obnovu, a posebno do troškovnika rada same ustanove, došli smo da bi cijena boravka čovjeka mjesečno bila 9.000 kuna. Niti jedan drugi projekt nije izrađen i nije se od njega odsutalo, tako da se zaista radi o samo jednom projektu, odgovorila je Furdek Hajdin ustvrdivši da se o tome razgovaralo i na sjednicama županijskih skupština te da ta tema nije tajna za javnost.

Ipak, Furdek Hajdin je propustila reći koliko je koštala dokumentacija koju je županija dala izraditi.

Pročitajte i ovo

ZA BOLJU SKRB

Cetingrad će u veljači dobiti svoju prvu ljekarnu