Skini našu aplikaciju

Slušaj i gledaj online

 • weather-image

  5C° Karlovac

 • weather-image

  5C° Duga Resa

 • weather-image

  3C° Ogulin

 • weather-image

  5C° Ozalj

 • weather-image

  4C° Slunj

Županija IZ FONDA SOLIDARNOSTI Podijeli

Za 44 učenika Osnovne škole Netretić uskoro sigurnije okruženje; Najavljeni radovi sanacije klizišta

Vrijednost projekta je 11 milijuna kuna

Osnovna škola Netretić uskoro počinje s radovima na sanaciji klizišta u dvorištu školske zgrade. Potresom je već i tako loš teren dodatno stradao, kao i pomoćne zgrade koje će se ukloniti i biti izgrađene nove. Sve to znači veću sigurnost za učenike škole. 

Istaknula je danas tako prilikom obilaska škole, županica Karlovačke županije, Martina Furdek Hajdin.

– Ova lokacija je statički bila narušena i ranije, vidjeli smo da teren puca. Potresom iz 2020. godine došlo je do velikog oštećenja i aktivacije klizišta.

Razlog je to zašto je Karlovačka županija prije tjedan dana potpisala ugovor i od Fonda solidarnosti dobila sredstva za sanaciju spomenutog klizišta.

Vrijednost projekta je 11 milijuna kuna, a uz klizište, bit će postavljene i nove pomoćne zgrade, koje su sada u derutnom stanju, kako bi se poboljšala kvaliteta izvođenja nastave.

Ravnatelj škole, Miodrag Popović, uz zahvale Karlovačkoj županiji, istaknuo je kako je sigurnost učenika, kojih je u toj školi trenutno 44, na prvom mjestu:

– Ovaj prostor treba osigurati prvenstveno za učenike, za učitelje i roditelje koji tu dolaze kao i za sve koji koriste školu u slobodno vrijeme, naglasio je ravnatelj i dodao kako ga veseli činjenica da se ulaže u školstvo na cijelom području Općine Netretić.

 

L. Grčić

Pročitajte i ovo

O SOCIJALISTIČKIM SPOMENICIMA

Izložba “Na Kordunu spomenik do spomenika” od sutra u karlovačkoj Gradskoj knjižnici