Skini našu aplikaciju

Slušaj i gledaj online

 • weather-image

  19C° Karlovac

 • weather-image

  19C° Duga Resa

 • weather-image

  19C° Ogulin

 • weather-image

  19C° Ozalj

 • weather-image

  18C° Slunj

Život PREVENCIJA #OSTANIDOMA Podijeli

Za koronavirus lijeka nema, ostaje nam održavati higijenu i razmak od drugih

Dr. Biserka Hranilović savjetuje

Niti cijepiva niti lijeka nema za bolest koju izaziva novi korona virus, a jedino što nam ostaje u borbi protiv njega je higijena.

Podsjeća na to sve građane karlovačka epidemiologinja dr. Biserka Hranilović.

-Jedino što nam preostaje u borbi protiv ove bolesti izazvane novim koronavirusom je da se pridržavamo svih onih preporučenih mjera kako bi umanjili rizik za infekciju. To je prije svega da pazimo na higijenu ruku, da ih što češće peremo toplom vodom i sapunom te koristimo jednokratne papirnate ručnike. U slučaju nemogućnosti pranja ruku koristi se dezinfekcijsko sredstvo, pojašnjava dr. Hranilović.

No, važno je održavanje čistoće prostora u kojima boravimo i stvari koje često koristimo.

-Barem dva puta dnevno trebalo bi oprati i dezinficirati stvari poput mobitela, tiokovnice, radne stolove, kvake i sve ono što često dodirujemo rukama. Važno je i da rukama ne dodirujemo oči, usta i nos jer to su ulazna mjesta infekcije.

Uza sve ne smije se zaboraviti i na držanje razmaka od drugih ljudi – metar na otvorenom, dva metra u zatvorenom prostoru.

-Znamo da se bolest prenosi u bliskom kontaktu i zato je važno smanjiti u što većoj mjeri, kontakte s drugim ljudima. Zato se stalno ponavlja – ostanite kod kuće!, kaže dr. Hranilović.

 

Pročitajte i ovo

KAMP TURISTI

U kamp Slapić počeli stizati gosti, ali sezona će biti na trećini od prošlogodišnje