Skini našu aplikaciju

Slušaj i gledaj online

 • weather-image

  4C° Karlovac

 • weather-image

  4C° Duga Resa

 • weather-image

  5C° Ogulin

 • weather-image

  4C° Ozalj

 • weather-image

  4C° Slunj

Karlovac POMOĆ SVIMA Podijeli

“Zaželi” karlovačkog Crvenog križa: 50 žena skrbit će o 300 starih i nemoćnih

Pomagat će starima i nemoćnima na području Karlovca, Draganića, Lasinje i Vojnića

Pedeset do jučer nezaposlenih žena priliku za posao dobit će kroz nastavak projekta Zaželi – Pomažem drugima, pomažem sebi II, kojeg će u Karlovcu provoditi Gradsko društvo Crvenog križa. Sve do svibnja iduće godine skrbit će o 300 starih i nemoćnih ljudi.

-Ove godine naše projektno područje je grad Karlovac, općina Lasinja, Draganić i Vojnić. Kroz ovaj projekt imamo planirano zaposliti 50 žena pripadnica ranjivih skupina i povećavanje razine kvalitete života za najmanje 300 starijih i nemoćnih osoba, rekla je ravnateljica Branka Hastor.

Trideset žena će se prekvalificirati kako bi nakon projekta pronašle posao

Stariji i nemoćni dobit će pomoć u domaćinstvu, nabavi namirnica, odlascima k liječniku. A tridesetak, teško zapošljivih žena imat će priliku za stjecanje novih zanimanja i stalno zapošljavanje kao što je bio slučaj i u prvom projektu Zaželi.

-Osobe koje će raditi u ovom projektu bit će osposobljene za određena zvanja i na neki će način biti pripremljene za tržište rada što smatramo posebnom vrijednošću ovog projekta, kazao je gradonačelnik Karlovca Damir Mandić.

Uz Grad Karlovac partneri Crvenom križu su Općina Graganić, Crveni križ Vojnić, karlovački Zavod za zapošljavanje i Centar za socijalnu skrb. Vrijednost ovog Zaželi projekt je veća od 4 i pol milijuna kuna, a financiran je s bespovratnim sredstvima Europskog socijalnog fonda i državnog proračuna.

Pročitajte i ovo

HDZ-OVI KANDIDATI

Bićanić u Saborskom po treći mandat, Plesac u Žakanju po prvi