Skini našu aplikaciju

Slušaj i gledaj online

 • weather-image

  1C° Karlovac

 • weather-image

  0C° Duga Resa

 • weather-image

  -0C° Ogulin

 • weather-image

  1C° Ozalj

 • weather-image

  -1C° Slunj

Karlovac Županija Podijeli

“Zorin dom” dobiva i profesionalno kazalište

Definirano je to programskim i financijskim okvirom za iduće četiri godine, koje, po zakonu, osnivač, dakle Grad Karlovac, mora utvrditi prije no što raspiše natječaj za novog ravnatelja.– Pred nama je složeno razdoblje prijelaza gradskog kazališta u profesionalni teatar. Za to su potrebne promjene u programskom okviru, novo zapošljavanje stručnog kadra, u kojem jezgru čini […]

Definirano je to programskim i financijskim okvirom za iduće četiri godine, koje, po zakonu, osnivač, dakle Grad Karlovac, mora utvrditi prije no što raspiše natječaj za novog ravnatelja.
– Pred nama je složeno razdoblje prijelaza gradskog kazališta u profesionalni teatar. Za to su potrebne promjene u programskom okviru, novo zapošljavanje stručnog kadra, u kojem jezgru čini glumački. Ta pretvorba je izvršena kad se zaposli glumački kadar, a uz njih idu i prateći stručnjaci, koji sudjeluju na izradi predstave – kazala je stručna suradnica za kulturu Irena Šegavić-Čulig.

Potvrdi li ovaj Plan sutra i Vijeće, Grad će iduće četiri godine za "Zorin dom" izdvajati po 4,7 do 6,3 milijuna kuna godišnje. Plan će, pak, biti okvir prema kojem će svoj program predlagati kandidati za budućeg ravnatelja "Zorin doma". Objavljivanje natječaja, kojim će se potražiti novi ravnatelj Gradskog kazališta, očekuje se uskoro, a neslužbeno se može čuti da je među najozbiljnijim pretendentima za tu dužnost i jedna zaposlenica karlovačke Gradske uprave.

Pročitajte i ovo

REAGIRALI NA SDP

Karlovački HDZ: Zlonamjernim manipulacijama prikrivaju inertnost i neprepoznatljivost