Skini našu aplikaciju

Slušaj i gledaj online

 • weather-image

  -2C° Karlovac

 • weather-image

  -2C° Duga Resa

 • weather-image

  -2C° Ogulin

 • weather-image

  -2C° Ozalj

 • weather-image

  -2C° Slunj

Karlovac VODA I ODVODNJA Podijeli

Žumberačkoj kanalizacija i vodovod, Tićarnici oborinska odvodnja

Dio po dio Karlovca dobiva kanalizaciju po prvi puta

Prvih 172 metara kanalizacije stiže u Žumberačku ulicu na Borlinu. Istovremeno, u istoj će ulici biti obnovljen vodovod, a oborinsku odvodnju dobit će i Tićarnica. Ukupna vrijednost ovih radova je 2,6 milijuna kuna, rekli su danas  direktor Vodovoda i kanalizacije Ivica Horvat i gradonačelnik Damir Mandić.

Iako se čini da je riječ o vrlo skupom projektu za samo pet kuća, koliko ih je na putu prema bivšoj vojarni “Kupa”, Horvat i Mandić su pojasnili širu sliku. – Njegova posebna vrijednost je što će odvesti vode iz Tićarnice. Tako, ako dođu velike kiše to područje ne bi više trebalo biti poplavljeno.

Nove investicije u 2018. u sklopu Karlovca II

U dijelu Žumberačke ulice pak bit će postavljeno 172 metra kanalizacijskih i 135 metara vodovodnih cijevi. Radovi bi trebali završiti za 60 dana. Inače, projekt u Žumberačkoj jedan je od četiri koje su Grad i ViK ugovorili za ovu godinu. U 2018. očekuju ih nove investicije. Najveće u sklopu projekta Karlovac II. – Radi se o projektu kojeg radimo zajedno s Hrvatskim vodama, odnosno nositelj su Hrvatske vode vrijednosti 243 milijuna kuna. Radi se o vodoopskrbi i kanalizaciji užeg gradskog prstena, a to je nastavak ISPA-e.

Pročitajte i ovo

PRIJEVARA SVE VIŠE

Nikad kraja lažnim mailovima o povratu poreza: Ogulinki “očistili” račun, a i zadužili ju i s novim zajmovima