Slušaj i gledaj online

 • weather-image

  4C° Karlovac

 • weather-image

  4C° Duga Resa

 • weather-image

  8C° Ogulin

 • weather-image

  4C° Ozalj

 • weather-image

  6C° Slunj

Karlovac HUMANITARNA AKCIJA Podijeli

Zvončićima treba 160 tisuća za ABA terapiju kod 20 djece s autizmom

ABA terapija je znanstveno dokazana metoda kojom se može pomoći djeci s autizmom i drugim poremećajima u razvoju

Udruga za djecu s teškoćama u razvoju Zvončići treba 160 tisuća kuna kako bi u godini dana osigurala ABA terapiju za dvadesetero karlovačke djece s autizmom.

Upravo zato organiziraju koncert 16. veljače na Maloj sceni Hrvatskog doma na kojem su najzvučnija imena dečki iz Hladnog piva koji su se u cijelosti odrekli honorara za cilj ove humanitarne akcije.

Za one koji ne znaju, ABA terapija je znanstveno dokazana metoda kojom se može pomoći djeci s autizmom i drugim poremećajima u razvoju.

– Želimo osigurati ABA terapiju svim našim zainteresiranim korisnicima dugoročno, bez naknade. Zbog toga nam je cilj prikupiti financijska sredstva kojima bi se pokrivali troškovi obvezne supervizije ABA terapije na minimalno godinu dana korištenja ove vrste nužno potrebne terapije djeci s autizmom i drugim teškoćama u razvoju, kaže Jasmina Kundić u ime organizatora.

ABA (Applied Behavior Analysis) terapija je znanstveno dokazana metoda kojom se može pomoći djeci s autizmom i drugim poremećajima u razvoju, te ima za cilj naučiti dijete ponašanju koje će mu pomoći u svakodnevnom funkcioniranju. Pokazalo se da ABA terapija poboljšava funkcioniranje djeteta razvijajući društveno prihvatljive obrasce ponašanja, te njegove govorne i kognitivne vještine.

Akcija je počela 18. prosinca prošle godine i trajat će  do 18. ožujka ove godine.

Uz Hladno pivo kao potpora na koncertu će nastupiti i karlovačke snage – Nipplesi i The Stack Shots. No, ono što Kundić posebno ističe je nastup Jana Šokčevića. – Jan je iz riječkog Centra za autizma, ima 15 godina i “progovorio” je kroz muziku jer je i sam dijete s autizmom. Svira bubnjeva, svirao je i s Damirom Urbanom, a doći će  u Karlovac i odsvirati dvije pjesme, kaže Jasmina Kundić.

 

 

 

Pročitajte i ovo

BESPOVRATNE POTPORE

Karlovac za poljoprivrednu proizvodnju i ruralni razvoj osigurao više od milijun kuna