Skini našu aplikaciju

Slušaj i gledaj online

 • weather-image

  15C° Karlovac

 • weather-image

  15C° Duga Resa

 • weather-image

  15C° Ogulin

 • weather-image

  14C° Ozalj

 • weather-image

  14C° Slunj

Županija ZA ZDRAV ŽIVOT Podijeli

2. Festival zdravlja u Karlovcu 5. i 6. travnja

Stručnjacima prilika za učenje i bodove, građanima za edukaciju uz zabavu

Udruga Karika idućeg vikenda u Karlovcu opet organizira 2. Festival zdravlja i na njega dovodi brojne medicinske stručnjak.

Festival će u Hotelu Korana Srakovčić započeti u petak simpozijem za zdravstvene djelatnike pod nazivom “Starenje – izazovi za zdravstvo i zdravlje”. Predavači su stručnjaci s Medicinskog fakulteta u Zagrebu, Škole narodnog zdravlja „ dr Andrija Štampar“, HZZO-a, Sveučilišta u Varaždinu, Gerontološkog centra Nastavnog zavoda za javno zdravstvo Zagreb, OB Karlovac, Specijalne bolnice Duga Resa i NutriKlinike.

Osim za zdravstvene djelatnike Udruga Karika dovodi u Karlovac i predavače koji će svim zainteresiranim građanima predavati o temama vezanim uz zdravlje: Nenad Bratković, Mirjana Belavić, Iztok Jančar i Kristina Glas, Anamarija Prgomet, Sanja Gradištanac i Danijel Zorec i Hrvojka Becker. Sva predavanja su besplatna.

– U petak i subotu organizirani su i brojni sadržaji za djecu poput Bolnice za medvjediće, Sudentska sekcija promocije pravilne prehrane i zdravlja, Roda- autosjedalice, Pikavica Evica- razvojna slikovnica i radionica uvođenja dohrane „ Bebe vole papati“. Gradsko društvo Crvenog križa Karlovac će organizirati akciju kontrole krvnog tlaka i šećera u krvi u petak ujutro. Kao posebnu zanimljivost, po prvi put ćemo vidjeti plesnu koreografiju na temu oživljavanja koju su osmislili Udruga Karika, Udruga za ples i rekreaciju River Dance Karlovac i Zavod za hitnu medicinu Karlovačke županije, kažu u udruzi Karika.

Oba dana od 9:30 sati odvijat će se i zabavni program na glavnoj pozornici na vanjskom dijelu Hotela Srakovčić. Vege klub Chandra u petak će podijeliti 200 obroka, plesat će se, pjevati, a u subotu i nordijski hodati, vježbati…Istovremeno, bit će izloženi razni domaći zdravi proizvodi.

Pročitajte i ovo

ŽILAVO GOSPODARSTVO

Šire proizvodnju: Karlovačkoj tvrtki Hamowa Hidro više prostora u zoni na Logorištu