Skini našu aplikaciju

Slušaj i gledaj online

 • weather-image

  11C° Karlovac

 • weather-image

  10C° Duga Resa

 • weather-image

  11C° Ogulin

 • weather-image

  10C° Ozalj

 • weather-image

  10C° Slunj

Život SLAVIMO ZDRAVLJE Podijeli

“Zdravlja postanemo svjesni kad ga izgubimo”

Dani posvećeni zdravlju ovog vikenda u Karlovcu na 1. Festivalu zdravlja Karlovačke županije

Međunarodni dan zdravlja u Karlovcu bit će obilježen 1. Festivalom zdravlja Karlovačke županije ovog vikenda kod hotela Korana Srakovčić.

Zdravlja se obično sjetimo kada ga izgubimo, poručile su s današnje konferencije za novinare Valerija Žapčić iz udruge Karika i Sandra Toth iz obrta SIT.

– Ovo je sada prilika da ovaj dan posvetimo zdravlju, kao što se tijekom godine budi svjesnost o nekim bolestima tako ćemo mi ovaj dan posvetiti tome da postanemo svjesni čuvanja zdravlja.

Na izložbenom prostoru ispred Hotela Srakovčić od 9 sati u subotu predstavit će se OPG-i, obrtnici i ostali proizvođači zdrave hrane. Predstavit će se i lječilišta, optike, beauty i fitness centri, Zavod za hitnu, Crveni križ i slično.

– Dolazi nam dio ljudi koji su iz Zagreba i Rijeke, manji dio izlagača je zapravo iz Karlovca i Karlovačke županije, naglasila je Toth. Nada se da će se to iduće godine promijeniti pa će izlagača s ovog prostora ipak biti više.

Građani će moći besplatno izmjeriti šećer i tlak, uživati u plesnim i glazbenim nastupima raznih izvođača. Istovremeno, u dvorani hotela bit će održan simpozij za zdravstvene djelatnike o prevenciji i ranoj intervenciji. Poslijepodne pak slijede besplatna predavanja za građane te promocija knjige Josipe Pavičić Berardini “Šest milimetara”.

Program se nastavlja u nedjelju, ali svemu će već sutra prethoditi izložba dječjih crteža u 12:30 u karlovačkoj knjižnici te u Dugoj Resi prikazivanje filma, mjerenje tlaka, kviz znanja u Pučkom otvorenom učilištu od 17 sati.

Pročitajte i ovo

DUGA RESA

Blagoslovljeno raspelo na dugoreškoj Staroj cesti: Vraćeno nakon 74 godine