Slušaj i gledaj online

 • weather-image

  21C° Karlovac

 • weather-image

  21C° Duga Resa

 • weather-image

  21C° Ogulin

 • weather-image

  21C° Ozalj

 • weather-image

  20C° Slunj

Crna kronika ZADARSKI SUD Podijeli

Ćelić pravomoćno oslobođen optužbe za prebrzu vožnju

Sud: ‘Bio je na službenom zadatku i nije ugrožavao druge sudionike u prometu’

Josip Ćelić, bivši zamjenik ravnatelja policije koji je bio snimljen u prekršaju 12. ožujka kako vozi brzinom većom od dopuštene u naseljenom mjestu, pravomoćno je oslobođen na Prekršajnom sudu u Zadru jer je ustanovljeno da u vrijeme kad je vozio tom brzinom, i kad ga je presretač ‘skinuo’, bio na službenom zadatku.
U postupku na zadarskom prekršajnom sudu, sutkinja je imala i uvid u to zbog čega je tog dana Ćelić bio na zadatku, međutim, s tog dijela rasprave je bila isključena javnost jer bi se time ugrozila tajna istraga policije u koju je sa svojim saznanjima bio uključen i Ćelić. Sutkinja je prihvatila taj argument i utvrđeno je kako se ni u kojem slučaju nije radilo ni o kakvoj obijesnoj vožnji tadašnjeg zamjenika ravnatelja policije, već je on naprosto žurio zbog potreba službe.

Zakon o sigurnosti prometa na cestama ‘i pokriva’ takve situacije, a pogotovo što Ćelić svojom vožnjom, iako je bila veća od dopuštenog ograničenja u naseljenom mjestu (iako u tom mjestu nema stanovnika) nije ugrožavao druge sudionike u prometu, te nije s namjerom da ikoga ugrozi vozio više nego što je dozvoljeno. U međuvremenu, USKOK je danas objavio da je protiv dvojice bivših zapovjednika zadarske postaje prometne policije, koji su taj predmet držali u ladici, pokrenuo istragu zbog zloupotrebe položaja.

Ćeliću se htjelo imputirati da je on svojim utjecajem kao zamjenik ravnatelja pokušavao stornirati prekršajni postupak. No, internom kontrolom MUP-a to se nije utvrdilo, ali su zato pokrenuti postupci i protiv policajaca koji su predmet držali u ladici, ali i onih koji su snimku presretača dostavili medijima.

Pročitajte i ovo

POŽARI NE PRESTAJU

Zabrane i upozorenja bez rezultata: Jučer gorjelo 9 požara na otvorenom