Skini našu aplikaciju

Slušaj i gledaj online

 • weather-image

  29C° Karlovac

 • weather-image

  29C° Duga Resa

 • weather-image

  27C° Ogulin

 • weather-image

  29C° Ozalj

 • weather-image

  29C° Slunj

Crna kronika BRZINA NIJE VRLINA Podijeli

Ćelić premješten na niže radno mjesto u upravu za granicu

Nije utvrđeno da je utjecao na neprocesuiranje, ali 165 na sat nije prošlo bez posljedica

Nekadašnji šef karlovačke policije pa potom zamjenik ravnatelja Josip Ćelić od danas je raspoređen na nerukovodno radno mjesto u upravi za granicu.

Epilog je to jurnjave od 165 km/h u okolici Zadra, na mjestu gdje je dozvoljena brzina 50 km/h, u ožujku ove godine i s privatnim automobilom sad već bivšeg zamjenika ravnatelja policije.

– Potvrđeno je da je Ćelić 12. ožujka ove godine privatnim vozilom počinio prekršaj. Policajci su na mjestu događaja zamjeniku glavnog ravnatelja izdali Zapisnik o utvrđenoj brzini kretanja vozila, a koji je on vlastoručno potpisao te su uredno evidentirali i pohranili snimku navedenog prekršaja. Međutim, potom nisu poduzeli daljnja postupanja radi sankcioniranja zamjenika glavnog ravnatelja, već su to učinili tek nakon što je informacija objavljena u medijima, kazao je ravnatelj policije Nikola Milina.

Poslije toga, dodaje, policijski službenici i policijska postaja nisu procesuirali taj prometni prekršaj. Obavljen je razgovor s djelatnicima i nije potvrđen navod da je zamjenik glavnog ravnatelja utjecao da se prekršaj ne procesuira, rekao je Milina.

-Iako nema elemenata da je on (Ćelić) utjecao na neprocesuiranje prekršaja iz osobne odgovornosti je s današnjim danom dao zahtjev da ga se razriješi s radnog mjesta. Već je danas raspoređen na niže radno mjesto. Raspoređen je na nerukovodeće radno mjesto u okviru uprave za granice”, rekao je  Milina.
Od prvog dana od kada smo preuzeli odgovornost za ovaj sustav poslali smo poruku da ćemo uvijek stati iza policijskih službenika kad se radi na zakonit način, ali isto tako da kad se napravi greška reagirati kako nalažu propisi i odgovornost. Ovdje su utvrđeni prekršaji koji se ne mogu tolerirati niti profesionalno niti što se tiče odgovornosti. Posljedice su jasne i nastupile su bez odlaganja. To je način na koji vodimo sustav, rekao je Božinović.

Uz Ćelića je zbog sličnog prekršaja, također na zadarskom području, smjenjen i načelnik krapinsko-zagorske policije Darko Car te šef zadarske prometne policije.

Pročitajte i ovo

VIKEND ZA POLICIJU

Za vikend uhvaćeno 178 prebrzih vozača