Slušaj i gledaj online

 • weather-image

  8C° Karlovac

 • weather-image

  8C° Duga Resa

 • weather-image

  11C° Ogulin

 • weather-image

  8C° Ozalj

 • weather-image

  7C° Slunj

Karlovac MUZEJ DOMOVINSKOG RATA Podijeli

Danas svečano otvorenje Muzeja Domovinskog rata Karlovac – Turanj. Stiže i predsjednica. Ovaj vikend građanima besplatan ulaz i prijevoz busom

Autobus će i ubuduće voziti prema Muzeju na Turnju

Muzej Domovinskog rata Karlovac – Turanj večeras će biti svečano otvoren, a već od sutra moći će ga razgledati i svi posjetitelji.

Karlovac za svoj 440. rođendan nije mogao dobiti ljepši dar. Na ovom prostoru zabilježeno je vrijeme od 1991. do 1995. – vrijeme velike tuge za izgubljenim životima, ali i vrijeme nevjerojatnog zajedništva naroda, hrabrosti i ponosa. Na mjestu na kojem je sada moderno zdanje muzeja, u ruševinama se branio grad na četiri rijeke. I obranio.

Sjećanja na te dane Muzej će otkinuti od zaborava, a svima onima koji se već godinama zaustavljaju na Turnju kako bi gledali tenkove i avione, sada će se ispričati priča zašto oni uopće tu stoje.

Svečano otvorenje u 19:30

Svečanost večeras počinje u 19: 30 sati. Očekuje se velik broj uzvanika, a neslužbeno na otvorenje stiže i predsjednica Kolinda Grabar Kitarović. No, potvrde te informacije još uvijek nema.

Od sutra Muzej je otvoren za građane i samo ovog vikenda, u subotu i nedjelju, svima će biti besplatan ulaz. Također besplatno do Muzeja će se sutra i u nedjelju moći autobusom koji će i ubuduće voziti do nove karlovačke turističke atrakcije.

Radi se o liniji koja već od prije spaja Aquatiku, Grabrik, Nacionalno svetište na Dubovcu i Jamadol, a sada je proširena na Muzej. Vozni red autobusa sada je Aquatika – Muzej Domovinskog rata Turanj – Grabrik – Svetište sv. Josipa Dubovac – Jamadol. Radnim danima iz Aqutike je polazak u 9, 11 i 15, a vikendom i blagdanima u 11 i 15 sati.

Cijena jednokratne karte u jednom smjeru je 8 kuna za sve relacije na liniji pa će tako nakon ovog vikenda biti i prema Muzeju.

Pročitajte i ovo

Vatrometom konfeta otvoren Advent u Karlovcu. Božićno selo apsolutni hit